UMT Mšeno Česká fotbalová liga žen, 2. kolo

FK Jablonec

4
2

TJ Sokol Sezimovo Ústí

Po cenné výhře v 1. kole ČFLŽ na hřišti DFK Mnichovo Hradiště chtěly jablonecké Čertice potvrdit úspěšný vstup do nové mistrovské sezóny také v domácím duelu s nováčkem ze Sezimova Ústí. Potíže se skládáním sestavy v jejich kádru stále přetrvávají, ovšem připraveny vypomoci jsou dorostenky a tak doplnily sestavu žen i v tomto případě. Oproti předchozímu duelu měli trenéři již k dispozici obránkyni Dominiku Bakešovou a po delší době se na trávník v jabloneckém dresu vrátila také Petra Čápová. Svou mistrovskou premiéru v České fotbalové lize žen si potom odbyla slovenská posila Mária Hroncová, na kterou připadl těžký úkol hned při svém prvním soutěžním startu za FK Jablonec hájit branku svého týmu místo nepřítomné Andrey Plátkové. Zkušená harcovnice se však svého úkolu nezalekla a stala se základem pro další týmový úspěch jabloneckých fotbalistek!

Čertice vlétly do svého prvního domácího duelu soutěže jako pověstný severní vítr. Sympatického nováčka vůbec nešetřily a hned v 5. minutě je po precizní nahrávce Lenky Bistiakové poslala do vedení kanonýrka Pavla Trojáková - 1:0.

Hostující tým hrál náročný běhavý fotbal, na který se rozhodně dalo dívat, domácí hráčky ho však předčily v efektivitě. V 15. minutě vyslala další vynikající přihrávku ze středu hřiště do levého křídla Lenka Bistiaková, skvělý náběh předvedla Martina Bendová a celou povedenou akci následně přesně zakončila mladá útočnice Iveta Raková - 2:0.

Domácí fotbalistky tak poměrně rychle získaly uklidňující dvougólový náskok a vše nasvědčovalo jejich pohodlnému vítězství. Sezimovo Ústí však nepropadlo panice a i nadále se jeho hráčky trpělivě pohybovaly v uceleném bloku po celém hřišti a svým pohybem Čerticím stále hru statečně komplikovaly. Ve 30. minutě pak dokonce vývoj dění notně zpestřily, když využily chvilkové nepozornosti domácí obrany a jejich kapitánka Ladislava Macková snížila na 2:1.

Tentokráte však zase nepropadly panice jablonecké bojovnice. Lehce zvýšily svůj důraz směrem do pokutového území soupeřek a výsledkem bylo několik závarů před brankou střeženou Andreou Smržovou. Po jednom z nich, jen tři minuty od inkasovaného gólu, z toho rezultoval rohový kop k jehož exekuci se postavila Pavla Trojáková a parádní střelou přímo od rohového praporku zatočila míč k zadní tyči - 3:1!

O další tři minuty později byla domácí lavička nucena pro zranění vystřídat do té doby značně aktivní Ivetu Rakovou, kterou nahradila mladičká útočnice Simona Farbárová a tři minuty před koncem první půle potom Zuzana Fialová doběhla odražený míč, hned z první ho narazila na Pavlu Trojákovou a jablonecká ostrostřelkyně parádní střelou zpoza velkého vápna přehodila hostující obranu i s brankářkou a slavila svůj další mistrovský hattrick - 4:1!

2. poločas se již nesl v poklidnějším rytmu. Domácí tým si v klidu hájil svůj luxusní náskok, hostující hráčky se stále snažily, místy dokonce i více držely míč na svých kopačkách, avšak nějakou vyloženější šanci si nevytvářely. Výjimkou se stala 64. minuta, ve které propadl celý střed jabloneckého pole a nejvýraznější fotbalistka Sezimova Ústí Pavlína Hrobská si v koncovce již věděla rady - 4:2.

Hostující tým vstřelený gól pochopitelně notně povzbudil, ale jablonecká obrana již fungovala bezchybně. Přes její dobře formované šiky se Jihočešky nedokázaly prosazovat a tak zvolily několik střel z dálky. V 75. minutě snesla jedna z nich skutečně gólové parametry, ovšem v její cestě do sítě zabránila bravurním zákrokem konečky prstů gólmanka Mária Hroncová a míč s vypětím všech sil vytěsnila na roh. Tento moment se stal zároveň důrazným varováním pro domácí družinu, že vedení o dva góly je stále ještě ošidné a Čertice po něm již soupeřkám následně nedovolily žádný další nádech a zápas dovedly do vítězného konce!

Po prvních dvou odehraných kolech České fotbalové ligy žen tak v tabulce soutěže zatím stále drží neporazitelnost a k tomu i plný bodový zisk!

Trenér Jan Štol po utkání:

"Vstup do nové sezóny nás zastihl v ne příliš komfortní situaci, neboť se stále potýkáme s nebývale velkým počtem absencí. To se projevuje hlavně v tréninku, ale samozřejmě i při skládání zápasové sestavy. O to více je náš šestibodový zisk cennější a skutečně si ho velmi vážím!"


Author Jan Štol
Sdílet článek