Střelnice HET liga, 17. kolo

FK Jablonec

2
1

FK Teplice

Vladimir Jovovič
36’
Jan Chramosta
86’
6’
Jakub Hora

Jablonec v jarní premiéře dokázal otočit nepříznivé skore v domácím utkání s Teplicemi. Na úvodní branku teplického Hory odpověděli jablonečtí góly Javoviće a Chramosty z penalty na 2:1.

V úvodu zápasu se oba soupeři spíše oťukávaly, až přišla 6. minuta a Teplice se ujaly z první střely na branku vedení. Jakub Hora se dostal na hranici ofsajdu k míči a prostřelil brankáře Hrubého. Jablonec se rozjížděl pomaleji, poprvé se dostal do zakončení po čtvrthodině hry, když Hanousek na levé straně vysunul nováčka Chramostu, jenže jeho střelu skvěle vyrazil brankář Diviš. Z následné standardní situace z hranice vápna poslal míč přes zeď Trávník, Diviš v teplické brance ale skočil k tyči včas a podržel opět výrazně svůj tým. Jablonecký tlak postupně sílil, Chramosta chytrým vysunutím otevřel prostor Masopustovi, ten zatáhl míč až k brankové čáře, pak adresoval přihrávku na střed vápna k Hübchmanovi, jehož ránu skvělým postřehem zneškodnil opět výborný teplický gólman. Náš kapitán byl dnes celkově hodně v permanenci, jen v prvním poločase se odhodlal k dalším dvěma střelám, v obou případech skončil míč těsně vedle hostující svatyně. Jablonečtí se zaslouženého vyrovnání dočkali ve 36. minutě, Jovović si navedl míč z levé strany, narážečkou s Hübschmanem si vyměnil balon a pak jej poslal i s tečí Čmovše přesně ke vzdálenější tyči na 1:1. Do poločasu už si žádný z týmu větší příležitost nevypracoval, jen Trávníkův pokus ke vzdálenější tyči zalehl brankář Diviš.

Po obrátce přiťukl hlavou balon Pernica k nohám Hübschmana, ale náš kapitán zamířil vysoko nad branku. Na druhé straně střílel z otočky nepřesně Vošahlík. Druhý poločas byl v úvodu neurovnaný a bez větších šancí. Až v 63. minutě táhl míč Považanec, na pravé straně našel Jovoviće, ten sklepl míč pro Trávníka, jenže jablonecký středopolař v dobré pozici přestřelil! Brzy poté centroval Hanousek a Masopust trkl hlavou míč těsně vedle. Žádný z hráčů nedokázal do sítě umístit ani nebezpečný centr Holeše. Teplice se připomněly až čtvrt hodiny před koncem dalekonosnou ránu Ljevakoviče, ale brankář Hrubý situaci kontroloval pohledem. Náš gólman zkrotil v náruči i následnou střelu Kučery.

Trenér Rada v touze strhnout vítězství na naši stanu poslal na závěrečné minuty do hry dalšího útočníka Doležala. Ten se brzy přimotal do skrumáže před teplickou brankou, ale z ní vydoloval míč v náruči brankář Diviš. Když už se jablonečtí dostávali do solidního přečíslení, sami se o něj připravili nepřesnou přihrávkou. Šance na obrat přišla až pět minut před koncem, po odehraném rohovém kopu Trávníka šel do střetu Kučera s Masopustem a rozhodčí Královec nařídil pokutový kop. Míč si postavil na penaltu novic Chramosta a bezpečně proměnil na 2:1. V samém závěru střílel šikovně přes hlavu Vaněček a jablonecké Střelnici hodně zatrnulo. Přes 1700 promrzlých diváků ale odcházelo nakonec spokojeno s tříbodovým ziskem, ač Teplice v závěru zkoušely vysunout do zakončení i brankáře.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 13 Lischka yellow card
O 4 Pernica
Z 3 Hübschman assist
Z 8 Masopust
Z 77 Považanec down
Z 10 Trávník
U 19 Chramosta down goal
U 25 Jovovič down goal

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 22 Jankovič
O 6 Piroch
O 12 Zelený up
Z 14 Breda
Z 27 Kubista up
U 15 Doležal up

FK Teplice

B 21 Diviš
O 15 Čmovš
O 13 Král
O 24 Krob
Z 23 Hora down goal
Z 16 Hyčka assist
Z 27 Kučera
Z 5 Ljevakovič yellow card
Z 10 Rezek down
Z 26 Vošahlík down
U 28 Vaněček

Náhradníci

B 30 Grigar
O 3 Richter
Z 19 Soungole
Z 20 Trubač up
Z 14 Žitný up
U 11 Červenka up
U 8 Haljeta
52%

Držení míče

48%
18/6

Střely / Na branku

10/3
122

Vyhrané souboje

93
10

Fauly

18