Xaverov Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

2
1

FC Vysočina Jihlava

Naši fotbalisté vstoupili vítězně do turnaje Tipsport liga. V úvodním utkání porazili na umělé trávě v Horních Počernicích prvoligovou Jihlavu 2:1 góly Pernici a Diviše.

V úvodu zápasu se dvakrát zastřelovali fotbalisté Vysočiny, ale ani v jednom případě nemusel náš brankář Hanuš zasahovat. Jablonec měl příležitost po nečekaně rozehraném trestném kopu Trávníka, který místo očekávaného centru našel po zemi připraveného Pernicu, jeho zblokovaná střela si cestu do sítě nenašla. Jablonecký stoper, který v týdnu podepsal novou smlouvu s vedoucím týmem ligové soutěže z Plzně následně zhruba po půlhodině hry nepropálil hradbu těl, když tentokrát zakončoval po rohovém kopu. V úvodním dějství ale scházelo přihlížejícím divákům více vzruchu v obou šestnáctkách. Do poločasu vyzkoušel pozornost exjabloneckého brankáře Valeše v brance Vysočiny už pouze Trávník.

O poločase kouč Rada opět prostřídal většinu hráčů, ale na větší šance se nadále čekalo. Z dvaceti metrů pálil pěkně, leč mimo Trávník. V 58. minutě vystihli rozehrávku Považance hosté, ale svůj brejk zakončili jen těsně vedle Hanušovy branky. Střídající Považanec posléze napálil na jihlavskou branku z voleje skákavý balon a Valeš musel jeho pokus boxovat.

Až dvacet minut před koncem se přihlížející diváci dočkali i branek. V 68. minutě po rohovém kopu vrátil znovu balon do vápna Hanousek, odražený míč se zadní tyči dostal k Pernicovi, který konečně otevřel brankový účet utkání. Jen o dvě minuty později vysunul Považanec povedeným dlouhým pasem za obranu Diviše, ten si balon zpracoval na prsa a s přehledem prostřelil Valeše podruhé!

Rychlé dvoubrankové vedení Jablonec uklidnilo. Brzy přišla další šance Diviše, z úhlu ale tentokrát Valeše v jihlavské svatyni nepřekonal. Deset minut před koncem Vysočina dokázala snížit, střelu jednoho z jihlavských hráčů Hanuš vyrazil k dobíhajícímu Klímovi, který s přehledem snížil. Jen o dvě minuty později mohlo být srovnáno, ale jihlavští nabídnutou šanci poslali těsně nad jablonecké břevno.

Trenér Petr Rada byl po zápase rád, že se opět nikdo nezranil a hráči splnili další dávku zátěže. „Dnes jsme hráli proti ligovému mužstvu, byl to soupeř, který má kvalitu. Také oni nastoupili se zkušenými hráči. V prvním poločase jsme měli jen náznaky, to Jihlava měla i dvě střely. Je vidět, že zdejší umělka je trochu menší. Bylo to více soubojové, nebylo až tolik prostoru na uvolnění. Měli jsme tam v závěru zbytečné situace, kdy jsme mohli inkasovat. Celý týden trénujeme dvoufázově, chyby tam opět byly, ale neberu to nějak špatně. Odvedli jsme nějakou práci, hráči dostali na neděli volno a v pondělí budeme opět pokračovat,“ konstatoval po skončení zápasu jablonecký kouč.


Sdílet článek