Article image

Blanka Pěničková na Střelnici!

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Vysočina Jihlava
5:0
ePojisteni.cz liga, 21. kolo ne 19. 3. 2017, 15:00
Reportáž

Jablonecká rodačka Blanka Pěničková začínala s fotbalem v našem regionu a po přestupu do pražské Slavie získala spoustu trofejí. V neděli dorazí na Střelnici a stane se patronkou utkání proti Jihlavě.

Během dlouhé a úspěšné kariéry se stala oporou Slavie a také české reprezentace. V národním dresu nastoupila k 44 utkáním a vstřelila sedm branek. Slavii dovedla jako kapitánka k několika mistrovským titulům a zahrála si také prestižní Ligu Mistryň UEFA.

S fotbalem Blanka Pěničková začínala v Železném Brodě a Zásadě, poté pokračovala v dívčím týmu Jablonce a v roce 1998 přestoupila do Slavie. "Fotbal mě bavil od mala a baví dodnes. Za celou dobu nepřišla chvíle, kdy bych byla otrávená na fotbal. Fotbal je zkrátka součástí mého života," říká Blanka Pěničková v rozhovoru, který najdete v zápasovém bulletinu.

Návštěva nejslavnější jablonecké fotbalistky právě v neděli při utkání s Jihlavou nebude náhodná. Po zimním restartu ženského úseku u FK Jablonec totiž právě v neděli proběhne první nábor do dívčích týmů a přípravek. "Fotbal je vůbec nejkomplexnější sport. Má to v sobě všechno, člověk se tam také naučí, jak se chovat v kolektivu, najdou se nějaké kompromisy a pravidla chování ve společnosti," přidává další důvod, proč se dát na fotbal, zkušená fotbalistka.


Author Martin Bergman
Sdílet článek