Article image

Ženská repre v pátek v Jablonci se Slovinskem

Reprezentaci žen čeká poslední domácí utkání v kvalifikaci mistrovství světa. Češky se tento pátek 31. srpna představí na našem stadionu v Jablonci nad Nisou proti Slovinsku od 16 hodin.

Ženský tým ještě živí malou šanci na získání druhého místa ve skupině. Svěřenkyně trenéra Karla Rady se sešly v úterý v Praze, reprezentační trenér postrádal dlouhodobě zraněné Lucii Voňkovou, Petru Bertholdovou a Janu Sedláčkovou. Změny přišly také v samotné nominaci, Stárovou s Kožárovou nahradily Bužková s Dědinovou, donominována byla také třetí brankářka Vaníčková.

Češky první vzájemný zápas ve Slovinsku vyhrály 4:0, nyní by rády podobný počin zopakovaly i před domácími fanoušky. „Slovinsko je velmi kvalitní soupeř, pokud přijede v plné sestavě, tak má své kvality, což soupeřky dokázaly i na Islandu, kde rozhodl domácí tým až po přestávce ze standardních situací. Musíme se na utkání stoprocentně připravit, abychom ho dovedli do vítězného konce a na Island se následně jeli poprat o druhé místo ve skupině,“ uvedl kouč Rada.

Jednou z nejzkušenějších hráček v kádru je Petra Divišová, která věří v dobrý konec kvalifikace. „Páteční duel se Slovinskem je jeden z těch dvou nejdůležitějších zápasů, který napoví, jak budeme pokračovat v kvalifikaci. Ještě nás čeká Island, obě utkání chceme vyhrát, aby nám vyšla případná baráž. Zraněné holky nahradily kvalitní hráčky, které stabilně hrají, kvalita je jistě na naší straně. Holky se s tím určitě poperou a všichni chceme uhrát co nejlepší výsledek,“ prozradila Divišová.

Český tým stále živí naději na druhé místo ve své kvalifikační skupině, které by mohlo zajišťovat alespoň baráž o postup na světový šampionát. Ženy však potřebují v posledních dvou utkáních doma se Slovinskem a na Islandu vyhrát a ještě čekat na zaváhání soupeřek. Češky jsou nyní na třetím místě, na mistrovství z evropské zóny postupují vítězové sedmi skupin a čtyři nejlepší týmy z druhých míst zamíří do baráže.

„Těšíme se na každé utkání, chceme hrát s radostí a chutí a dát do každého utkání maximum, což jsme doteď dokazovali. Proto se těšíme i do Jablonce, kde můžeme využít prvoligový stadion a důležitá je pro nás i podpora diváků. Budeme tedy rádi za všechny, kteří nás přijdou podpořit a povzbudit,“ pozval diváky na páteční utkání Rada.

Před duelem je pro fanoušky připraveno opět mnoho zábavy. Těšit se mohou na různé exhibice, vystoupení, workshopy, chybět nebudou ani soutěže o zajímavé ceny. A kdo se v Jablonci představí? Nejlepší a nejzábavnější freestyle fotbalovou show předvede Honza Weber, svá perfektní kouzla a iluze ukáže Pavel Dolejška a o pořádnou muziku se postará DJ Aleš Matoušek.

Těšit se můžete i na autogramiádu vystupujících, chybět nemohou ani velmi oblíbené nafukovací fotbalšipky, na tvář či na tělo si můžete nechat namalovat a vytetovat třeba českou vlajku. Přijďte se tedy pobavit, začínáme už od 13:30 hodin, vstup do Fanzóny je zdarma.

Vstupenky na samotné utkání v hodnotě 50,- Kč budou v prodeji na pokladnách.

Program ženské reprezentace:
31. srpna: Česká republika – Slovinsko (16:00, Jablonec nad Nisou)
4. září: Island – Česká republika (17:00, Reykjavík)

Tabulka 5. kvalifikační skupiny:

1. Island
6
5 1 0 21:3 16
2. Německo
6
5 0 1 28:3 15
3. Česká republika
6
3 1 2 17:7 10
4. Slovinsko
7
2 0 5 9:18 6
5. Faerské ostrovy
7
0 0 7 1:45 0



Author Jan Bendl
Sdílet článek