Article image

Béčko porazilo Neugersdorf, dnes hraje v Pěnčíně

Jablonecká juniorka si o víkendu pozvala na pažit do Vrkoslavic k třetímu přípravnému zápasu nedaleký tým z německého Neugersdorfu, který porazila góly Stibora a Bíny brankami po změně stran.

Němci dorazili do Jablonce s omezeným hráčským kádrem a ve dvanácti lidech na to doplatili. V poměrně velkém vedru museli nuceně střídat jediného náhradníka už po půlhodině hry.

Jablonci fungovala spolehlivě obrana v čele s dobře chytajícím brankářem Reinerem. Bekakisův tým hrál na dva útočníky, ale naše akce končily v přechodové fázi. Když už se Jablonečtí do zakončení dostali, byli buď nedůrazní nebo nepřesní.

Do druhého poločasu trenér sestavu prostřídal a na hřišti to bylo rázem znát. Ve hře byl rázem vidět větší pohyb, důraz i dohrávání akcí. První branka našeho celku padla po příkladném důrazu Plechatého, který šel do souboje s brankářem a odražený balon Stibor krásným lobem z 20 metrů poslal do sítě německého celku. Druhý gól se zrodil po pěkné křídelní akci a krásném zakončení Bíny, který nedal hostujícímu brankáři šanci. Němci se dostali pouze k jednomu zakončení, radost jim ale překazil praporek rozhodčích, signalizující údajný ofsajd. Z videa bylo ale po zápase vidět, že se o ofsajd nejednalo a branka měla platit. Jinak však byla hra pevně v rukou jabloneckých hráčů.

V naší sestavě tentokrát chyběli zkušení Rozkovec, Munzar a Daníček, kteří dostali volno. Šanci tak dostali mladí, kteří v dobrém zamotali trenérům hlavu před blížícím se startem třetiligové soutěže. Kouč Bekakis bude muset stávající kádr ještě snížit o dvě až tři jména.

Další přátelské utkání odehraje naše rezerva tuto středu 27. července od 18:30 hodin v Pěnčíně s místním týmem, který se připravuje na přebor mužů.

FK Jablonec B - FC Oberlausitz Neugersdorf 2:0 (0:0)

Branky: Stibor, Bína

Sestava FK Jablonec B: Rainer - Diviš, Vošahlík, Chládek, Nykrín – Podzimek - Breda, Svrček, Stibor, Linhart – Velich

Střídali: Plechatý, Malý, Zárybnický, Bína, Ryml, Hrubý, Fiala


Author Jan Bendl
Sdílet článek