Article image

Ve středu na hřišti Motorletu startujeme MOL Cup

Team logo Team logo
FK Motorlet Praha FK Jablonec
0:4
MOL Cup, 2. kolo st 14. 9. 2022, 16:30
Reportáž

Jablonec se stejně jako řada dalších ligových týmů ve středu zapojí do nového ročníku pohárové soutěže MOL Cup. Náš tým se představí na pažitu třetiligového Motorletu Praha.

Do pohárové soutěže se v 2. kole zapojí už většina prvoligových týmů, kromě týmů, které startovali nebo startují v evropských soutěžích. Los na konci srpna z rukou ambasadora Jana Kollera poslal Jablonec na úvod poháru do hlavního města, kde bude čelit Motorletu Praha.

Pražský Motorlet byl založen v roce 1912 původně jako kroužek kopané v Butovicích. Postupně měnil názvy přes SK Butovice, Sokol Jinonice až k Šverma Jinonice či Spartak Motorlet. Největší klubové úspěchy se řadí k sezoně 1963/1964 v 1. československé lize. Pražané se dál povětšinou pohybovali mezi divizní a třetiligovou soutěží, od roku 2011 už pod hlavičkou dnešního FK Motorlet Praha. Postup do třetiligové soutěže si vybojovali v roce 2019 a hrají jí dodnes. Středočeši se každou z posledních tří třetiligových sezon umístili ve skupině A v první polovině tabulky ČFL, loni i předloni skončili shodně na šesté pozici.

Pražský klub letos v létě slavil kulatých 110 let od svého založení. Dlouhodobě se v klubu soustředí především na práci s mládeží. Aktuálně mu v třetiligové tabulce ČFL skupiny A patří se sedmi získanými body jedenáctá příčka. V prvním kole MOL Cupu se Motorlet doma dočkal postupu až díky prodloužení a výhře 3:2 s divizním Újezdem Praha.

Jablonec se v neděli dočkal pod taktovkou kouče Horejše první výhry, na kterou by rád navázal už ve středu v rámci pohárové soutěže MOL Cup. Cílem Jablonce je jednoznačně postup do další fáze pohárové soutěže.


Utkání začíná ve středu 14. září od 16:30 hodin na hřišti Motorletu Praha v Praze (Butovická)

Rozhodčí: Vokoun Daniel - Šimáček Jakub, Matoušek Lukáš

Delegát: Šotek Jan


Author Jan Bendl
Sdílet článek