Article image

Chramosta dál vládne střelecké tabulce poháru

Team logo Team logo
FK Motorlet Praha FK Jablonec
0:4
MOL Cup, 2. kolo st 14. 9. 2022, 16:30
Reportáž

Nejlepší střelec tuzemské pohárové soutěže Jan Chramosta rozšířil včera v této soutěži svůj náskok na čele historické střelecké tabulky o další dva zásahy už na 29 branek. V pohárovém duelu na hřišti Motorletu Praha naskočil na druhý poločas.

Postup do třetí kola poháru jsme zvládli, jaké máš za zápasu pocity?

Potřebovali jsme dnes splnit povinnost, nerodilo se to úplně lehce, ale zvládli jsme to. V těchto zápasech je potřeba dát rychlý gól a nenechat toho soupeře moc dlouho dýchat. Což se nám dá se říct i z první střely podařilo. Pak přišel hodně důležitý druhý gól do poločasu, který to prakticky rozhodl. Ve druhé půli jsme si to už pohlídali.

Si nejlepší střelec tuzemské pohárové soutěže a dneska si své konto znovu rozšířil o dvě branky už na 29 gólů. Předpokládám, že o této statistice víš.

Lhal bych, kdybych řekl, že o to nevím. Dneska jsem sice nešel do zápasu od začátku, ale respektoval jsem volbu trenéra, který dal nějakým hráčům odpočinek. Shodou okolností jsem se na hřiště dostal docela brzo a na celý druhý poločas. Podařilo se mi dát dva góly, za což jsem rád, ale tady je důležitý hlavně ten postup.

Je pro tebe pohárová soutěž právě proto specifická a máš to v hlavě?

Jojo v hlavě to mám, ale hlavně to v hlavě mají kluci z kabiny. Vědí o tom a furt mi to připomínají. Dneska říkali, že bych penaltu nikdy nikomu nedal, což se teda i ukázalo (smích). Byl jsem na tu penaltu i faulovanej, ale kluci to chápou, prostě jak je možnost, pořád chci dávat góly.

Na začátku sezony se ti daří nejen gólově. Cítíš se ve formě?

Na začátku sezony mě trošku zabrzdilo zranění, které vypadalo že bude daleko horší, naštěstí to nakonec byla jen otázka měsíce. Teď už se cejtím v plné kondici. Věřím, že tato výkonost a střílení branek bude pokračovat, protože to je potřeba.


Author Jan Bendl
Sdílet článek