Article image

Dorost U19 uspěl na půdě MFK Chrudim 2:1

Starší dorost Jablonce v neděli zvítězil v Chrudimi v utkání 7. kola České ligy nad tamním MFK 2:1 (2:1). Zápas se hrál na těžkém terénu, s velkou bojovností a konečný výsledek se zrodil už v prvním poločase.

Jablonec šel do vedení v 16. minutě a autorem branky byl zblízka Kubát, když mu míč hlavou poslal Hanzlíček. V 21. minutě na jabloneckou branku prudce vypálil Gerhart, ale gólman hostí ránu srazil na roh. Ve 27. minutě ve vápně fauloval Hanzlíček a Straka nařízenou penaltu bezpečně proměnil – 1:1. Jablonec na vyrovnání reagoval téměř okamžitě. V 29. minutě Karban zavěsil hlavou míč z rohového kopu Phana z levé strany. V 44. minutě prakticky shodná situace – roh Phana zleva, Karban pálil hlavou, tentokrát ale branku těsně minul.

Podmáčený terén ve druhém poločase byl značnou příčinou poklesu úrovně hry. Domácí se snažili minimálně o vyrovnání a hosté naopak se snažili zvýšit náskok. V 58. minutě pálil z odraženého míče domácí Kosina, branku však minul. V 67. minutě Nykrínova rána byla soupeřem ztečována na roh. Neujala se ani střela Straky v 71. minutě, kterou jablonecký brankář chytil. V 80. minutě vznikl před jabloneckou brankou nebezpečný závar, který ukončil až útočný faul domácího hráče. V 83. minutě po faulu na Kubína vypálil z trestného kopu Nykrín a domácí gólman střelu vytěsnil se štěstím nad branku. Závěr zápasu se odehrál ve znamení třech trestných kopů domácích, s kterými si ale jablonečtí dokázali poradit. Pečetit výsledek mohl v nastaveném čase Palán, který unikl, ale míč z jeho střely branku domácích minul.

MFK Chrudim - FA Jablonec 1:2 (1:2)

Branky FA Jablonec: 16.Kubát, 29.Karban

Branky MFK Chrudim: 27.Straka z pen.

FA Jablonec: Bureš – Bím, Voldán, Karban, Kubík – Werani (81.Palán), Kubín, Nykrín, Phan (61.Gaši) – Hanzlíček, Kubát (86.Fidra)

MFK Chrudim: Valín – Kobera – Novák, Smutný (70.Tlustý), Vondrouš, Hromek – Dalecký (46.Kosina), Lang (60.Skohoutil), Gerhart, Pešek (66.Holý) – Holub, Straka


Author Redakce
Sdílet článek