Article image

Fotbalisté uklízeli Jizerky

Hráči ligového týmu se v neděli po obědě vydali do Jizerských hor, aby se společně se svými rodinami připojili k řadě dobrovolníků a vyčistili turistické trasy v okolí Bedřichova.

Poté, co kapitán mužstva Tomáš Hübschman o den dříve předal výtěžek z aukce kšiltovky Společnosti pro Jizerské hory, přiložili sami hráči ruce k dílu. Šestice hráčů Michal Bárta, Vlastimil Hrubý, Martin Doležal, Marek Kysela, Luděk Pernica a Martin Pospíšil si v neděli zpříjemnili volný den a spojili pěkné odpoledne s užitečným, když se zúčastnili akce "Ukliďme Jizerky".

Společně s dalšími zástupci klubu ušli přes šest kilometrů trasy a posbírali několik pytlů odpadků, které při lesních cestách zůstalo po turistech z letní sezóny. "Vyšlo nám pěkné počasí a bylo to fajn odpoledne. Rádi jsme se prošli a společně přispěli k dobré věci. Celý jablonecký region by měl být pyšný na svoji krásnou přírodu. V Jizerkách je opravdu nádherně - v létě i v zimě," řekl za všechny účastníky dvouhodinového výletu Vlasta Hrubý. Výpravy se kromě samotných hráčů účastnili i jejich přítelkyně, manželky, děti a o doprovod se starala čtveřice psů i jablonecký maskot sova Jizerka.


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek