Article image

Derby dorostu U19 rozhodovaly penalty

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
2:1
Česká liga U19 B, 26. kolo st 30. 5. 2018, 14:45
Reportáž

V sousedském derby mez staršími dorosty FK Jablonec a FC Slovan Liberec skončilo ve středu utkání 28. kola České ligy smírně 1:1 (0:1). Druhý bod získal domácí Jablonec díky úspěšnějším střelám ze značky pokutového kopu, které rozhodla až sedmá série.

V 5. minutě mohl jít Jablonec do vedení, ale Láďa Horáček pálil odražený míč z rohového kopu do levé spojnice liberecké branky. Další jeho pokus po zemi ze stejné situace v 15. minutě jen těsně minul pravou tyč branky hostí. Zápas se přeléval z jedné strany na druhou a ke slovu přišli i hosté a v 35. minutě pálil z hranice vápna Lábek nad branku. Ve 40. minutě jablonečtí zadáci nevystihli dobře míč letící za ně, zmocnil se ho Lábek, se kterým v souboji neuspěl ani vyběhnutý gólman Vajner a Lábek tak pohodlně do prázdné branky otevřel skóre zápasu – 0:1.

Jablonec se ve druhé půli snažil o vyrovnání a podařilo se mu to v 68. minutě, když Vosecký zakončil pěknou akci střelou po zemi k pravé tyči. A strhnout výhru na domácí stranu měl v 82. minutě právě Vosecký, ale jeho střela zprava po zemi skončila za překonaným gólmanem jen těsně za zadní tyčí v autu. Jablonec se v závěru zápasu mohutně tlačil k brance soupeře ve snaze vsítit vítězný gól, ale hosté z Liberce dokázali tlaku odolat. A tak ke slovu přišly penaltové rozstřely a v nich byli jablonečtí úspěšnější.

"Diváci viděli zajímavý zápas hodný Podještědského derby. Byl hodně bojovný. První poločas byl Liberec o něco lepší na míči, šel do vedení po naší hrubce. Ve druhém poločase jsme hru ovládli, trpělivou nátlakovou hrou jsme zaslouženě vyrovnali. Škoda, že Vosecký svoji druhou velkou šanci nevyužil, mohli jsme se radovat z vítězství. Konečně se nám podařilo zvládnout alespoň penaltový rozstřel. Dnes hráče chválím za přístup a odmakané utkání. Obzvláště střídající hráči podali velmi dobré výkony a nad všemi vynikal kapitán Bělina," hodnotí dorostenecké derby trenér Jablonce Michal Kolčava.


Author Martin Bergman
Sdílet článek