Article image

Před odjezdem hladká výhra s Varnsdorfem

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Varnsdorf
5:0
Přípravná utkání, přát. st 4. 7. 2018, 11:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté zvládli ke spokojenosti i třetí přípravné utkání. Ve středu ve velkém parnu v Heřmanicích v Podještědí porazili druholigový Varnsdorf hladce 5:0.

Jablonec měl v dalším z přípravných utkání výborný nástup. Už v druhé minutě byl před vápnem soupeře faulován Kratochvíl, následný trestný kop poslal přesně přes zeď Chramosta – 1:0. V 8. minutě roztáhl šikovně hru Hovorka, podél lajny rozeběhl Holeše, který ve vápně našel útočníka Doležala, jenž střelou přesně k tyči zvýšil a 2:0. Hned o minutu později se jablonečtí radovali z třetí rychlé branky, kterou po Masopustově průniku vsítil opět Doležal – 3:0. Druholigový soupeř donutil našeho brankáře v prvním poločase jen k jednomu zákroku, a Hanuš byl při tomto zakončení u tyče včas. Jablonci se dařily kombinace, především naše pravá strana byla hodně nebezpečná. V další šanci zkoušel poslat vyražený balon do odkryté branky Masopust, ale chumel hráčů neprostřelil. Stejný hráč se odhodlal k nápřahu ještě před poločasem, branku soupeře ale těsně minul.

O poločase Jablonec prostřídal, první šanci neproměnil střídající Ikaunieks. Stejný hráč se zastřeloval i za dalších pět minut. Nová jablonecká akvizice nedokázala skórovat ani po přiťuknutí od Masopusta, ani po přihrávce od Čvančary. Druhý poločas už nebyl z jablonecké strany tak kvalitní, přesto přišly další šance. Deset minut před koncem dostal Masopustovu přihrávku ve skluzu do sítě Čvančara 4:0. Na druhé straně přišel oblouček za jablonecké obránce pro exjabloneckého Matěje Kubistu, který bude ve Varnsdorfu nově hostovat, ale branku nám vstřelit i v dobré pozici nedokázal. Šest minut před koncem obešel Čvančara v jabloneckém útoku i brankáře a z úhlu přidal pátý jablonecký zásah. V závěru se ještě zatřeloval dvakrát Jovović, břevno trefil nejdříve lobem a v druhé šanci střelou z dálky opět rozezvonil brankovou konstrukci.

Jablonecký lodivod Petr Rada po zápase dodal. „Možná jsme mohli hrát v jiný čas, protože takhle jsme hráli v pravé poledne. Zase jsme si aspoň vyzkoušeli nějaké morální vlastnosti. I přes to vedro se hráči přinutili, i ty střídající, kteří se do toho v závěru dostali,“ uvedl jablonecký kouč a pokračoval. „Zranil se nám Janković, Vojtu Kubistu jsme dnes chtěli pošetřit, protože mu šel do křeče sval. Se zuby laboroval Považanec. Důležité je, že se dnes nikdo nezranil,“ byl spokojený kouč, jehož svěřenci se prezentovali především v první půli pěknými akcemi. „Je vidět, že hráči si na tebe zvykají, noví do toho pomalinku zapadají. Dokud jsme měli síly, mělo to parametry, ač tam chyby byly, především v druhém poločase. Celkově jsem spokojený, že jsme splnili to penzum práce. Zítra už nás čeká náročná cesta na herní soustředění,“ zakončil trenér hodnocení po posledním přípravném zápase v Čechách.


Author Jan Bendl
Sdílet článek