Article image

Starší dorost finišuje letní přípravu

Starší dorost o víkendu vstoupí do nové sezóny a pomalu finišuje letní přípravu. Na programu byly další zápasy proti kvalitním soupeřům.

Neděle 5. 8. 2018, 11:00 Mšeno

FK Jablonec U19 - Neugesdorf 2:1 (1:0)

Branky Jablonce: 45. Kinčl, 71. Podzimek.

Sestava: Mazánek - Malimánek (55. Scholz), Dejl (62. Javůrek P.), Džmura, Ráček - Horáček, Šimůnek (62. Javůrek M.), Tokár (40. Podzimek), Kinčl - Coufal, Velich (62. Urbánek).

"Konfrontace se zahraničním soupeřem. Z naší strany slušný první poločas, kdy jsme byli velmi aktivní, dařil se nám pressing a vypracovali jsme si minimálně pět vyložených šancí, ale proměnili až tu poslední. Soupeř kopal penaltu, tu Mazánek chytil. Druhý poločas jsme podali velmi špatný výkon. Chyběla nám celkově chuť hrát, pohyb nebyl prakticky žádný a z toho vše vycházelo. Takto si naši hru nepředstavuji. Z prvního poločase je na co navázat," hodnotí utkání trenér Michal Kolčava.

Středa 1. 8. 2018, 17:00 Velké Hamry

Velké Hamry - FK Jablonec U19 7:2 (4:0)

Sestava: Mazánek - Scholz, Dejl, Džmura, Jákl - Kinčl, Šimůnek, Podzimek, Ráček - Urbánek, Velich. Střídali: Javůrek Patrik, Javůrek Matěj, Málek, Štolba, Tokár, Černák, Vosecký, Coufal.

Branky Jablonce: 47. Javůrek Patrik, 53. Velich.

"Utkání proti diviznímu soupeři nám přineslo opět mnoho námětů do tréninku a hlavně je to nejlepší možnost pro hráče, jak nabírat zkušenosti ve hře s dospělým fotbale. První poločas vyhrál soupeř zaslouženě, místy jsme působili ustrašeným dojmem, i přesto jsme si vypracovali tři stoprocentní šance. Druhý poločas se nám podařilo vyrovnat hru, korigovat výsledek, v závěru však soupeř opět odskočil na větší rozdíl. Jsme rádi za každé takové utkání," říká k souboji s Velkými Hamry trenér Michal Kolčava.

Neděle 29. 7. 2018, 10:00 Roudnice nad Labem

FK Jablonec - Bohemians U19 1:2 (0:0)

Sestava: Mazánek - Janda, Javůrek Patrik, Dejl, Jákl - Kinčl, Podzimek, Tokár, Ráček - Coufal, Urbánek. Střídali: Džmura, Musílek, Štolba.

Branka: 78. Urbánek.

"V prvním poločase jsme byli lepším týmem, dařil se nám pressing i rozehrávka. Bohužel jsme nedokázali šance využít. V druhém poločase byla hra vyrovnaná, my jsme hrozili spíše z rychlých přechodů. Dostali jsme se zaslouženě do vedení 1:0. Ovšem silně nám nevyšla poslední pětiminutovka, kdy soupeř po chybách obrany otočil skóre. hráče musím pochválit, jak jsme na konci soustředění a ve velkém vedru utkání zvládli a odpracovali," hodnotí duel Michal Kolčava.

Neděle 29. 7. 2018, 12:00 Roudnice nad Labem

FK Jablonec - Bohemians U18 0:1 (0:0)

Sestava: Ježek - Malimánek, Málek, Michalko, Scholz - Horáček, Javůrek Matěj, Šimůnek, Vrzák - Velich, Šilhavý. Střídali: Hnát, Vobejda, Vosecký.

"Kvalitativně průměrné utkání z obou stran. Soupeř byl po celé utkání o něco lepší na míči, my jsme si procvičili spíše obrannou fázi, na míči jsme byli dost nepřesní. Gól jsme inkasovali opět v posledních minutách hry. I přesto spokojenost s odpracovaným utkáním na konci soustředění. Na koncovky utkání se budeme muset zaměřit, až příliš často zde inkasujeme," říká trenér Michal Kolčava.


Author Martin Bergman
Sdílet článek