Article image

Hra i vysoká výhra potěšily kouče Radu

Team logo Team logo
1.FK Příbram FK Jablonec
0:6
FORTUNA:LIGA, 12. kolo so 20. 10. 2018, 17:00
Reportáž

Šestibranková výhra samozřejmě potěšila jabloneckého trenéra Petra Radu. Náš kouč byl spokojený s předvedenou hrou i krásnými góly, kterých se v Příbrami urodilo hned půltucet!

Šestibrankový domácí debakl kousal nelibě domácí lodivod Josef Csaplár. „Porážka to je samozřejmě těžká. Přitom jsme do toho vstoupili zajímavě. Byly tam dobré akce, vše to vrcholilo tutovkou, kterou jsme nedali. Od té doby byla hra vyrovnaná, ale góly dával Jablonec. Pokusili jsme se o zvrat dvojitým poločasovým střídáním. Ale i druhý poločas dal Jablonec nádherné góly a my už jsme se poté nedostali do hry. Nedokázali jsme odpovědět kloudnou akcí. Jablonci narostla křídla, hrál s chutí a zastřílel si tady. Kvalita byla na straně Jablonce,“ měl jasno domácí trenér a pokračoval. „Když vyhráváte ukazujete kvalitu, ale když prohráváte, ukazujete jaký jste člověk. Není jednoduché u toho stát, když dostáváte gól za gólem. Chtěl jsem od hráčů v tu chvíli aspoň vidět, že drží balon a něco ukáží. Já jsem ten poslední, kdo by ztratil nervy. Zítra si k tomu něco řekneme, nechat to být samozřejmě nejde,“ zakončil svůj pohled na duel kouč Příbram.

Spokojený po drtivém vítězství našich barev byl samozřejmě jablonecký kouč Petr Rada. „Jsme samozřejmě rádi. Po reprezentační pauze to pro nás bylo vítězství důležité. Prvních patnáct minut jsme ale nebyli dobří v pohybu, domácí si vytvořili jednu stoprocentní šanci. Od té doby jsme vzali otěže zápasu do svých rukou, hráli jsme naší hru, tak jak jsme chtěli. Dostali jsme se do vedení, které nás uklidnilo. Druhý gól nám dodal klid do druhého poločasu. Domácí jsme do ničeho nepustili, třetí branka už rozhodla o celém utkání. Další góly v síti domácích jsou možná až kruté, ale byly to hezké momenty z naší strany. Před těžkým anglickým týdnem je to pro nás samozřejmě povzbuzení. Za vítězství jsem rád. Bodově jsme se přiblížili špičce,“ lebedil si náš kouč, kterému se kromě jiného líbila parádní Považancova branka. „Takovej gól jsem nedal ani já (smích). Byla to nádherná branka, asi to bude v nějaké anketě gól roku. Považanec má velice kvalitní střelu, určitě to je pro něj povzbuzující,“ řekl na adresu slovenského středopolaře Rada.

Hra je podle jabloneckého stratéga stále na podobné a dobré úrovni. „Hrajeme od začátku sezony furt stejně. To, že někdy prohrajeme se stává. Naše hra směrem dopředu je furt aktivní. Bylo to vidět i u střídajících hráčů, kteří ale šli na hřiště už za vedoucího stavu,“ zakončil hodnocení vydařeného duelu náš kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek