Article image

Jablonec nevyzrál na Opavu ani na jaře

Team logo Team logo
FK Jablonec SFC Opava
2:2
FORTUNA:LIGA, 21. kolo ne 17. 2. 2019, 15:00
Reportáž

Jablonec ani v druhém zápase nedokázal porazit opavského nováčka. V jarní odvetě se body na Střelnici dělily, když čtyři minuty před koncem srovnával na konečných 2:2 Smola.

Jablonec vstoupil do závěrečné třetiny základní části FORTUNA:LIGY proti Opavě hned s několika změnami. Trenér Rada z různých důvodů zvolil rozestavení s dvěma útočnými hroty Doležalem a Chramostou. V záloze chyběl pro svalové zranění kapitán Hübschman a vykartovaný Považanec, ale do středu hřiště se vrátil po zranění Trávník.

Úvod zápasu byl vyrovnaný, slezský klub zahrozil po rohovém kopu, ale Janetzký, který v Opavě hostuje právě z Jablonce, nedokázal zpracovat skákavý balon. To Zapalač zkusil štěstí z dálky, ale neměl ideálně srovnaná mířidla. Jablonec se do první šance dostal po čtvrthodině hry a hned se měnilo i skore. Hrubku vyrobil při rozehrávce Řezníček, toho využil Vatajelu a poslal střelou přes dobíhajícího Simerského náš tým do vedení 1:0.

O pět minut později posílal přízemní centr z pravé strany Jovović, Chramosta jeho pobídku napálil bez přípravy ale nad branku. Z dálky se neujala ani střela Holeše. V 25. minutě bylo srovnáno, jablonecká obrana si vybrala slabší chvilku, Smola sklepl míč od brankové čáry Janetzkému, který střelou k tyči vyrovnal na 1:1.

Do poločasu se už skore neměnilo, z 25 metrů napřáhl k ráně Kubista, jeho pokus musel brankář Šrom vyboxovat. K ohrožení branky nevedla asi zajímavá kombinace Trávníka s Jovovićem a tak šly oba týmy do kabin za remízového stavu.

V 54. minutě přišla jablonecká gólovka, po dlouhém výkopu sklepl Doležal do běhu míč Chramostovi, ten zkoušel dloubnout míč přes vybíhajícího brankáře Šroma, strážce opavské branky ale fantasticky konečky prstů vyškrábl míč těsně mimo své tyče. Jablonec to ale dlouho mrzet nemuselo, z následného rohového kopu Trávníka si míč do vlastní branky nešťastně srazil kapitán Opavy Žídek – 2:1. Výborně posléze pálil Chramosta, jeho tečovaný balon skončil těsně nad břevnem soupeřovy branky.

Opavský trenér reagoval na nepříznivý vývoj a poslal na hřiště hned dvojici čerstvých hráčů. Rázem se hrál fotbal podle jabloneckých not a přicházely i šance. Po přihrávce Jovoviće nepřekonal Trávník brankáře Šroma. Za vápnem pálil výborně Jovović a Šrom opět skvělým zákrokem podržel Opavu! Diváci se drželi za hlavu i po střele střídajícího Ikuniekse, který poslal míč těsně vedle tyčky.

Hosté se ani v závěru nevzdávali. Nejdříve vystrašil jabloneckou obranu Zavadil nebezpečnou standardní situací. Čtyři minuty před koncem Opava zahrávala rohový kop, po kterém útočník Smola hlavou srovnal na 2:2! Na remízovém stavu se už nic nezměnilo ani v tříminutovém nastavení.


Author Jan Bendl
Sdílet článek