Article image

Ošidný zápas, konstatoval kouč Rada po výhře 2:1

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
2:1
FORTUNA:LIGA, 28. kolo ne 14. 4. 2019, 15:30
Reportáž

Především s třemi body byl po těsném vítězství spokojený jablonecký kouč Petr Rada. Utkání označil už před zápasem za ošidné a jeho slova se do puntíku vyplnila.

Trenér posledního celku tabulky Roman Skuhravý hodnotil těsnou porážku na Střelnici následovně. „Začátek zápasu se vyvíjel tak, jak jsme chtěli. Poctivě jsme bránili a brankář Rada nás podržel z ojedinělé šance domácích. Dostali jsme se do vedení, ale bohužel přišla nešťastná 37. minuta a vyloučení. Domácí jsou zkušené mužstvo a pak už nás nepustili do ofenzívy. Vážím si, jak jsme ten zápas i v deseti odpracovali. Soupeř je to tak kvalitní, že takovou výhodu přesilovky bezezbytku využil. Mrzí mě hlavně druhý inkasovaný gól. Chtěli jsme hrát z hlubšího bloku, je to velká škoda, Tomáš Hübschman to trefil fantasticky. Porážka je to asi zasloužená, na druhou stranu náš výkon byl pracovitý, a to nám dává možnosti do dalších zápasů. Po páteční výhře Bohemians v Teplicích jsme jako by oficiálně spadli, ale díky nové nadstavbě máme druhou šanci dál bojovat,“ konstatoval po zápase trenér Dukly.

Domácí lodivod Petr Rada byl rád za tři body, které jeho svěřenci dokázali vydolovat v nelehkém zápase. „Celý týden jsem slyšel kolik vyhrajeme a kolik jim dáme. Jenže tyto zápasy jsou ošidné a nebezpečné. Přesně jsme se o tom dnes přesvědčili. Vstoupili jsme do toho dobře, měli jsme šance, ale brankář to chytil. Kontrolovali jsme to, ale soupeř nás z jednoho vyřešeného útoku potrestal. Zase jsme se doma dostali do nevýhody. Dukla umí dobře držet balon a kombinovat. Pomohlo nám vyloučení Doumbia, který přerušil akci Vatajela, když šel sám na branku. Chramostou jsme stačili srovnat do půle, bylo to pro nás povzbuzení. Upozorňoval jsem hráče, že Dukla bude hrát dál na brejky. Měli jsme střelu Chramostou, ale nic vyloženého dalšího ne. Posledních deset minut nás Dukla zlobila, ale ustáli jsme to,“ vydechl si Rada.

Výhra je důležitá i proto, že jsme odskočili v tabulce pronásledovatelům. „Je to tak, udrželi jsme se nahoře. Nebylo to lehké. Tohle mě vždycky varuje. Příště jedeme na Bohemku, to bude další nepříjemný zápas. Tři body máme a říkám na rovinu že i díky vyloučení Dumbia,“ uvedl dále trenér Jablonce,“ kterého potěšil přesný zásah kapitána Hübschmana. „Tomáš je na pozici, kde hráči tolik gólů nedávají. Střela mu sedla. On je pro nás důležitý hlavně pro hru, né pro góly. Jak už jsem říkal, nejlíp čte hru. Dnes znovu ukázal své zkušenosti. Nedokážu si moc bez něj představit naší,“ chválil kapitána jablonecký kouč.

Jablonec si dnešním vítězstvím zajistil účast v nadstavbové části. „Budeme hrát s top trojkou, budou tam plné stadiony. Pro hráče je to určitě motivující. Mně se nelíbí, že může hrát třeba sedmý tým nakonec Evropskou ligu. Vy se celej rok snažíte a jste čtvrtí a můžete nakonec ostrouhat. Určitě v těch zápasech nadstavby ale bude velký náboj. Já jsem ale stejně stará škola. Je to stejné jako video, tam jsem také od začátku tvrdil ať není, ať rozhoduje lidský faktor,“ zakončil tiskovou konferenci trenér Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek