Article image

Také v Ďolíčku půjde o cenné body

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:0
FORTUNA:LIGA, 29. kolo ne 21. 4. 2019, 17:00
Reportáž

K poslednímu utkání na hřiště soupeře v základní části se vydají jablonečtí fotbalisté v neděli do Prahy. Ve vršovickém Ďolíčku je čeká duel proti Bohemians 1905.

Závěrečná dvě kola základní části nového modelu FORTUNA:LIGY se odehrají v jednotný čas, všechny duely předposledního kola odstartují v neděli úderem sedmnácté hodiny. Na všech místech tabulky tak mají týmy o co hrát.

Výjimkou není souboj čtvrtého Jablonce s třináctými Bohemians 1905. Jablonec si nadále udržuje čtvrtou pozici, po minulém víkendu a vítězství 2:1 nad Duklou už má náš tým zajištěnou účast v nadstavbové mistrovské části. Své postavení ale musí před náročnými boji s favority držet před dotírajícími pronásledovateli, protože body nastřádané v úvodních 30 kolech se dál započítávají. I proto je každý získaný bod do tabulky nyní velmi důležitý. "Bohemka je nepříjemný soupeř, navíc teď vyhrála v Teplicích. Zápas jsme viděli a vyhráli naprosto zaslouženě. V domácím prostředí, kde je fanoušci ženou, budou výhru chtít potvrdit. V Ďolíčku je prostředí bouřlivější, fandové za týmem stojí v každé situaci. Hrají nátlakovou hru, navíc teď přecházejí na systém 3-4-3, takže víc ofenzivní. I když doma tolik výher neměli, tak si vytvářeli hodně šancí, ale nedokázali je proměňovat. Například s Mladou Boleslaví. Musíme se připravit na náročné utkání," říká před nedělním utkáním trenér Jablonce Petr Rada.

Klokani mají stále reálnou šanci dostat se do prostřední skupiny a zapojit se tak do hry o postup do skupiny o Evropu. Tato varianta se ale může zrodit jen v případě jejich dvou vítězství z posledních dvou kol a následné konstelaci ostatních výsledků. Aktuálně jsou Bohemians na třinácté příčce s třiceti body ve skupině o udržení. „Střední skupina byl náš předsezónní cíl, ale to už je jen v oblasti teorie. Především vinou řetězců zranění nebylo v našich silách to zvládnout,“ vyjmenovává hlavní příčiny kouč Bohemians Martin Hašek. Vršovický lodivod zároveň s tím vidí v novém roce i spoustu pozitiv. „Na jaře ukazujeme svoji sílu. Venku konečně sbíráme body a dáváme góly, hrajeme tam dobré partie. Co je ale náš problém, jsou výsledky na domácím stadionu,“ přiznává Hašek. V Ďolíčku se klokanům opravdu nedaří, v ligové sezoně zde vyhráli jen jediné utkání, a to hned v prvním kole v červenci proti Slovácku. Aktuálně v posledních šesti domácích zápasech Pražané nedokázali ani jednou skórovat.

Poslední listopadový vzájemný duel vyhrál na Střelnici Radův Jablonec 3:1. Náš tým šel do zápasu po dlouhé cestě z kazašské Astany, na vedoucí branku Trávníka ještě hosté stačili do poločasu odpovědět vyrovnávací brankou, po změně stran ale strhl výhru na naši stranu dvěma góly útočník Doležal.


Utkání začíná v neděli 21. dubna od 17 hodin v Ďolíčku v Praze

Rozhodčí: Ardeleanu - Pelikán, Horák

Delegát: Vidlák, Kruliš


Author Jan Bendl
Sdílet článek