Article image

Matoušek: Mohlo by to tu sedět mně i nám všem

Čerstvě 21letý útočník či ofenzivní záložník Jan Matoušek zažil loni turbulentní sezonu, kterou doteď vstřebává. Teď se chystá předvést svůj um a potenciál v zelenobílém dresu FK Jablonec.

Jak prožíváš svůj přesun do Jablonce?

Beru to jako posun v kariéře. Do Příbrami sem šel s tím, že mi to může pomoci. S tím samým teď jdu i do Jablonce. Chci Jablonci pomoci do skupiny Evropské ligy, chci aby v lize dostáhl na co nejlepší příčky. Myslím si, že to zvládneme.

Osobně máš za sebou poměrně náročnou sezonu. Byl čas si pořádně odpočinout?

Popravdě moc času nebylo. Měl jsem týden volno, jinak jsem jel asi od 3. ledna v kuse. Furt tam nějaká únava je, ale ta snad brzy odezní. Ze začátku to byla spíš únava fyzická, ale teď když to beru zpětně, tak je to únava psychická.

Zapojíš se do přípravy Jablonce hned nebo dostaneš ještě nějaké volno po náročném programu?

Měl bych snad mít ještě týden volna. Ale to se teď pobavíme s trenérem, jak to všechno bude.

Z Příbrami si se vydal na sever Čech, budeš se sem stěhovat?

Přesuny jsou vždycky náročné. Je to pro mě na druhou stranu republiky. Sám jsem na to všechno zvědav. Ale stěhovat se nebudu, budu dojíždět z Prahy.

Těšíš se na hru Jablonce, který vyznává technický fotbal?

Je to tak. Říkal jsem už tehdy, když jsme tu hráli s Příbramí, že jsem snad v sezoně nehrál těžší zápas než proti Jablonci. I z tohoto důvodu jsem vybíral tým, kde bych mohl hostovat. Myslím si, že mi to tu bude sedět a sedět to bude i nám všem.

Jak probíhala jednání se Slavií, přicházely i jiné varianty?

Bylo to na mně. Buďto jsem mohl jít do přípravy se Slavií, nebo začít rovnou v Jablonci. A já si zvolil tuhle cestu. Tak abych si tu rychle zvykl a bylo to jednodušší.

Byl jsi v kontaktu s trenérem Radou?

Volali jsme si předtím i potom, co to bylo dohodnuté. Byl tam z jeho strany vidět zájem už před tím jednáním.

V Příbrami na tobě stála hra Středočechů, v Jablonci bude tvá role ale zřejmě trochu jiná.

Určitě. Tady jsou lepší hráči. Určitě to tu bude těžší se prosadit.

Je těžké se prosadit v nabitém kádru Slavie?

Tam to bude těžké vždycky. Už teď je tam obrovská konkurence hráčů a bůhví kdo ještě přijde. Oni se budou chtít dostat do Ligy mistrů. Tam bych musel ukázat, že mám fakt na ten velký evropský fotbal.

Byli jste v kontaktu s Honzou Sýkorou, který také přichází současně s Vámi na hostování ze Slavie?

(úsměv) Psal mi asi před třemi dny, jestli se v pondělí uvidíme. Píšu mu, že jdu do Jablonce a on mi píše, že on taky. Tak jsem byl překvapenej, ale zároveň rád samozřejmě.

Přicházíte spolu se zmiňovaným Sýkorou ze Slavie. Na této trase mezi Střelnicí a Edenem je teď docela čilý ruch.

Pro ty hráče, kteří ve Slavii nehrajou je Jablonec skvělej tým. Hraje se tu dobrý fotbal, o vysoké příčky a je tu šance hrát Evropskou ligu. Já si myslím, že je to skvělej tým, kde se může ukázat ten potenciál a kdyžtak se pak vrátit do Slavie.


Author Jan Bendl
Sdílet článek