Article image

U14 čeká první soutěžní utkání

Žáci U14 se pod vedením Marcela Belšana, Tomáše Hlubučka a Davida Svobody připravují na start sezóny v nejvyšší žákovské soutěži. Absolvovali soustředění nedaleko Vrchlabí přípravná utkání a již vyhlíží sobotní start nové sezony.

Starší žáci se sešli na první tréninkové jednotce na umělé trávě ve Mšeně v pondělí 29.7.2019. Na úvodní trénink se sešli téměř v kompletním složení včetně nováčků na zkoušku. Ve středu 31.7. jablonečtí zavítali na půdu Mladé Boleslavi k prvnímu přátelskému utkání, které prohráli. V tomto zápase dostali příležitost všichni hráči z kádru a na výsledku to bylo znát. O víkendu kluci vyjeli na dvoudenní turnaj do Hradce Králové, který pro naše borce nedopadl úspěšně. Po nepovedeném prvním dni brali žáci předposlední místo. Trenér Marcel Belšan neskrýval po neúspěchu zklamání. Turnaj se nepovedl jak herně, tak výsledkově.

7.8.2019 odcestovali žáci na soustředění do Lánova u Vrchlabí, kde trenéři naplánovali náročný program, který měl hráčům otevřít oči pro tvrdou práci, disciplínu a samozřejmě po nepovedeném úvodu přípravy dostat do hráčů sebevědomí a dobrou náladu. Po příjezdu se hráči ubytovali v hotelu Svět Harmonie (velmi děkujeme celému personálu za vstřícnost a pohodovou atmosféru) a přesunuli se na hřiště, kde je čekalo přátelské utkání s Náchodem. Utkání jablonečtí zvládli a vyhráli ve velkém vedru a dusnu 10:5. Trenéry těšilo proměňování šancí, bohužel 5 inkasovaných branek bylo výstrahou. Poté se hráči přemístili na oběd, absolvovali odpolední pozápasový trénink a následně je po večeři čekala ještě jedna tréninková jednotka. Čtvrteční program se odehrával především na hřišti, kde trenéři připravili náročné tréninkové dávky a večer následovala opět večerní jednotka mimo hřiště. V dalších dnech čekal hráče kromě programu na zeleném pažitu také program doprovodný. Hráči se v areálu hotelu utkali v mimofotbalových aktivitách, v sobotu zašli fandit místnímu A týmu a za fandění v deštivém počasí si odnesli zážitek v podobě krásných branek domácích a závěrečné děkovačky. Večer je pak čekal program spojený se společenskými hrami. V neděli v poslední den soustředění se Jablonec utkal s pražským soupeřem z Prahy – ABC Braník. S tímto týmem se žáci pravidelně potkávali v soutěži a dal se čekat další vyrovnaný zápas tak, jak tomu bylo v soutěži. Žáci zakončili soustředění výhrou 3:1, kdy v první půli mohli 2x inkasovat, avšak šance soupeře přežili a pak převzali otěže zápasu.

Po návratu ze soustředění naše naděje odehráli další přípravné utkání proti Varnsdorfu, ve kterém dominovali a zvítězili 5:1. Trenéři byli spokojeni jak s přístupem, tak s předvedenou hrou a velmi je těší, že se ve hře objevovali prvky ze soustředění.

Žáky v posledním týdnu přípravy čekali ještě dva herní testy. Prvním bylo přátelské utkání s Ústí nad Labem, které se hrubě nepovedlo a zápas skončil krutým debaklem. Trenér Tomáš Hlubuček byl velmi nespokojen jak s přípravou hráčů na utkání, tak s předvedenou hrou a nasazením. Hráči Jablonce nepředvedli výkon, který by odpovídal nejvyšší žákovské soutěži, která je čeká.

Poslední přátelské utkání a zároveň generálku odehráli naši kluci ve středu proti Mostu, které zvládli 6:2. Hráči podali slušný výkon, ve kterém soupeře ve všem přehráli. 

V sobotu již čeká naše borce první mistrovské utkání, kde narazí na soupeře z Teplic a pokusí se vstoupit do soutěže kvalitním výkonem. 


Author Redakce
Sdílet článek