Article image

​Áčko si zahrálo přípravu proti B týmu

Svěřenci trenéra Petra Rady v sobotu vyzvali v přípravném utkání tým naší třetiligové rezervy. Výsledek byl nakonec 4:2 ve prospěch ligového týmu. Dva góly vstřelil Jan Sýkora.

FK Jablonec A – FK Jablonec B 4:2 (3:1)

Vstup do zápasu vyšel lépe našemu B týmu, který hned v 5. minutě Kinčlem potrestal zaváhání ligového celku – 0:1. A tým následně více šlápl na plyn a snažil se brzy skórovat, ale houževnatý výkon svěřenců Jaroslava Vodičky je do větší šance pustil v 17. minutě a hned z toho byl gól. Jovović vyslal do pravé strany Holíka, který ostrou přihrávkou našel ve vápně Sýkoru a stav byl 1:1. O dvě minuty později si všichni tři aktéři souhru zopakovali, Jovović se prokličkoval přes tři hráče, nahrál do lajny Holíkovi, který na zadní tyči viděl Sýkoru a poslal mu vyšší míč. Sýkora napřáhl z voleje a tvrdou ranou na zadní tyč otočil skóre na 2:1. Pět minut před přestávkou šel Chramosta po levé straně, do vápna mu nabíhal Kratochvíl, který dostal míč krásně do volného prostoru před odkrytou branku a zvýšil na poločasových 3:1. B tým si v prvním dějství vypracoval několik slibných momentů, ovšem skóre se měnilo od úvodní branky jen na druhé straně.

Do druhého poločasu poslal Petr Rada obměněnou sestavu, stejně tak na druhé straně Jaroslav Vodička. Po pár minutách druhé půle napadal rozehrávku B týmu Matoušek, vyrazil obránci míč a otevřela se mu cesta k samostatnému úniku, na konci kterého překonal brankáře Richtera – 4:1. Čtvrt hodiny před koncem se skóre měnilo také na druhé straně. K míči se dostal Torfiq Ali-Abubakar a snížil na 4:2.

„Pro nás to byl dobrý zápas a jsem za to strašně moc rád. Kluci se po třech měsících viděli na hřišti a první poločas byl z naší strany hodně slušný. Pak jsme to prostřídávali a poslali jsme tam i mladý kluky. Dostali čuchnout, zahráli si proti ligovým hráčům, co víc si můžou přát. Prezentovali se dobrým výkonem,“ hodnotí duel trenér B týmu Jaroslav Vodička. Jeho protějšek na lavičce Jablonce, asistent Zdeněk Klucký, zápas s béčkem rovněž kvitoval. „Zápas proti béčku splnil naše očekávání, protože nás za deset dní čeká soutěžní utkání, tak potřebujeme odehrát nějaké zápasy. Pauza byla dlouhá a zahráli si všichni hráči, někteří šli také za béčko. Takže je určitě spokojenost, že jsme zápas mohli odehrát,“ komentuje sobotní duel Zdeněk Klucký.

Branky: 17. a 19. Sýkora, 40. Kratochvíl, 52. Matoušek – 5. Kinčl, 75. Ali-Abubakar.

A tým
1. pol.: Hanuš - Holík, Jugas, Jeřábek, Krob - Považanec - Jovović, Kratochvíl, Hämäläinen, Sýkora - Chramosta.
2.pol.: Hanuš - Štěpánek, Jeřábek, Plechatý, Sýkora - Hübschman - Pleštil, Pilík, Kubista, Matoušek - Velich.

B tým
1. pol.: Vajner - Haitl, Koblížek, Vana, Skuhravý - Kinčl, Rozkovec, Breda, Černák - Daníček - Dočekal.
2. pol.: Richter - Helm, Dočekal, Váňa, Skuhravý (80. Janda) - Haitl (70. Drda), Breda (60. Podzimek), Rozkovec (60. Munzar), Kinčl (65. Nykrín) - Daníček (80. Hrušovský), Ali-Abubakar.


Author Martin Bergman
Sdílet článek