Article image

Jablonec míří ve skupině o titul na Letnou

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, N4 ne 5. 7. 2020, 17:00
Reportáž

Předposlední zápas ve FINÁLE FORTUNA:LIGY ve skupině o titul odehrají jablonečtí fotbalisté v neděli na půdě třetí Sparty Praha.

Náš nedělní protivník nabral po koronavirové pauze formu, ze středu tabulky se dokázal sérii vítězných zápasů vyškrábat až na třetí příčku ligové tabulky. Po ligovém restartu sice ještě Kotalův celek doma podlehl druhé Plzni 1:2, pak ale našlápl k sérii osmi výher v řadě, kterou přerušila opět až plzeňská Viktoria, ta o minulém víkendu ve stejném poměru zvítězila i doma v Doosan aréně.

Dvě kola před koncem nadstavbové části je Sparta třetí s pětibodovým náskokem na Liberec a šestibodovým na Jablonec. Letenský tým může už o víkendu stvrdit uhájení třetí pozice, všechny zápasy skupiny o titul se poslední kola hrají ve stejný den i čas výkopu.

Sparťanské čekání na trofej skončilo ve středu ve finále MOL Cupu. Po šesti letech se to letenskému týmu povedlo, když ve finále tuzemské pohárové soutěže otočil duel v Liberci a vítězstvím 2:1 si vybojoval účast v 3. předkole Evropské ligy. V ligové tabulce se tak i pátý tým utká s vítězem prostřední skupiny.

Kádr jabloneckého kouče Petra Rady kosí na konci soutěže absence a zranění důležitých hráčů. Také v neděli na Letné se kouč Severočechů bude muset obejít bez Plechatého, který na Střelnici hostuje právě z Generali arény. „Máme šanci na čtvrté místo a budeme o něj bojovat. Chceme do Evropy stejně jako Liberec, čekají nás ještě dva zápasy a tech variant je ještě hodně. Teď se soustředíme na zápas na Spartě. Chceme tam bodovat. Sparta se zvedla, vyhrála pohár, má serii vítězství, a to svědčí o tom, že jdou nahoru. Její výkony se asi už přibližují tomu, co by chtěla hrát. Jestli budou domácí po oslavách, ale nechci spekulovat. Jsou to profíci a my se na tohle nemůžeme ohlížet. My hlavně musíme předvést větší nasazení, větší bojovnost a méně strachu, než v předcházejících zápasech. Záleží ale na hráčích, kteří budou k dispozici. Marodi nám zůstávají, hrát už může Kratochvíl, vrací se nám Sýkora s Matouškem, ale zase nemůže hrát Plechatý. Jsme v takovém začarovaném kruhu. Ale na to se nevymlouváme, věděli jsme to před začátkem soutěže že, hráči na hostování nebudou moci hrát,“ říká k aktuálnímu stavu hráčské kabiny náš lodivod Petr Rada.

Jablonec a Spartu čeká v historii ligových zápasů v neděli už 54 měření sil. Pražané z doposud odehraných duelů ve 34 případech vyhráli, 9 zápasů skončilo dělbou bodů a 10x se radoval z výhry náš Jablonec.


Utkání začíná v neděli 5. července od 17 hodin v Generali Česká pojišťovna aréně v Praze.


Author Jan Bendl
Sdílet článek