Article image

Rada: Nejsme důrazní v šestnáctce

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, N4 ne 5. 7. 2020, 17:00
Reportáž

Jablonec byl na Letné především v prvním poločase odvážnější, než před týdnem na Slavii, jenže ani tentokrát nebodoval. Znovu inkasoval a sám skórovat nedokázal. Co trenér Petr Rada zmínil na pozápasové tiskové konferenci?

Kouč vítězného Letenského týmu Václav Kotal po zápase chválil své svěřence. „První poločas ale nebyl podle našich představ. Měli jsme málo pohybu, ale naštěstí jsme dali brzký gól a pak mohli kontrolovat hru. Ze začátku druhého poločasu přišel druhý gól a pak už jsme dominovali. Chtěli jsme hrát hlavně po stranách. Vyzdvihl bych výkony Nity, který nás v prvním poločase hodně podržel. Cíl jsme splnili, vím že ve Spartě jsou kvalitní hráči. Po mém příchodu jsme hlavně potřebovali, aby se dala dohromady parta, ta tu teď je a funguje nám to,“ lebedil si kouč třetího týmu ligové tabulky.

Jablonec můžou po porážce mrzet především rychle inkasované branky z úvodu obou poločasů. „Tyto momenty zápas určitě rozhodly. Dostali jsme gól ve třetí minutě prvního i druhého poločasu, je to pro mě nepochopitelné, přitom jsem na to hráče upozorňoval. Po první brance jsme tam měli víc příležitostí. Z těch tří zápasů v nadstavbě jsme měli asi největší příležitosti na vstřelení branky. Nám to tam prostě nepadá, nejsme tak důrazní v šestnáctce. Hrajeme s top týmy, ale přesto bychom měli nějaké branky dát. Po druhé brance už to bylo těžké otočit, Sparta dominovala. Porážka mě mrzí, ale hlavně mě mrzí, že to budeme i v posledním zápase muset lepit, zase máme dva vykartované hráče. Sýkora dostane úplně zbytečnou kartu na stavu 0:3. Zase se tím dostáváme sami pod tlak,“ štve další oslabení před důležitým středečním utkáním s Ostravou jabloneckého kouče Petra Radu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek