Article image

Čeká nás zápas sezony, musíme se vyždímat

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, N4 ne 5. 7. 2020, 17:00
Reportáž

Záložníka Jakuba Považance štvaly na Spartě zahozené příležitosti, kterých nebylo hlavně v prvním poločase málo. Teď už ale vše směřuje k středečnímu důležitému zápasu s Ostravou.

Kde podle tebe vznikla chyba při rychlé vedoucí brance Sparty a gólu Hložka?

Miloš Kratochvíl perfektně získal balon, mohl to otočit, ale pokoušel se dát kolmici na Doležala. Kdyby to prošlo, šel by Doli sám na bránu. Jenže tam přišla ztráta balonu, Hanousek navážel míč, nikdo proti němu nevystoupil, měl hodně času na centr. Byl z toho gól, ale myslím si, že velmi šťastný, protože Hložek to trefil ani neví jak tou patičkou. Ale je to i tím, že oni jsou v laufu, hrají uvolněně a vše jim vychází, pak si dovolí i takové věci.

Byla dnes Sparta k poražení?

Byla, ale to bychom nesměli dostat hned na začátku gól. To nás trošku zarazilo a domácí byli naopak uvolnění. My jsme hráli se strachem, báli jsme se hrát. Zradilo nás opět i neproměňování šancí, protože na to, že jsme hráli na Spartě, jsme si vytvořili hodně střeleckých příležitostí. Od restartu ligy nám to nějak nelepí, nepadá nám to tam, a to nás sráží na zem.

Těch šancí bylo především v prvním poločase dost.

Největší asi když Acosta centroval na Doležala, já už tu jeho hlavičku viděl v bráně, ale famózní zákrok předvedl brankář Nita. Už jsem chtěl oslavovat gól, ale on to perfektně vytáhl. Pak tam byl sám před brankářem Acosta, ale řešil to trochu zbrkle, mohl jít sám, jenže chtěl vystřelit z první. Kdybychom byli trochu klidnější v koncovce, tak jsme tu mohli dát nějaký gól. Dneska nás zradily hlavně začátky obou poločasů, kdy jsme inkasovali na po našich chybách.

Stále jsme ve hře o čtvrté místo, čeká nás středeční rozhodující zápas s Ostravou. Kolik sil vám zbývá před koncem soutěže?

Čeká nás asi nejdůležitější zápas v sezoně. Musíme do toho dát všechno a zvládnout to. My chceme skončit čtvrtí. Liberec má těžký zápas v Plzni. Myslím si, že když to dokážeme a vyhrajeme nad Baníkem, tak bychom tu čtvrtou příčku mohli obsadit a zaručit si pohárovou Evropu. Musíme se vyždímat z posledních sil a věřit, že Liberec neuhraje nějaké body v Plzni.


Author Jan Bendl
Sdílet článek