Article image

Béčko v přípravě porazilo i Varnsdorf

Uprostřed týdne sehrála jablonecká rezerva další přípravný zápas. Na trávě ve Vrkoslavicích tentokrát porazila i druholigový Varnsdorf 2:1, když všechny branky padly už v prvním dějství.

Trenér Vodička tentokrát rozložil síly na více hráčů, neboť jeho kádr nebyl uprostřed týdne zdravotně zcela fit. Na place se tak po delší době ukázal matador Tomáš Čížek a divákům opět ukázal, že v současné době neztratil nic ze svého umu i píle. Naši hráči v černých dresech šli do vedení už po čtyřech minutách hry, to po rohovém kopu usměrnil nepřesnou střelu Koblížek za záda varnsdorfského brankáře. Za další čtyři minuty však bylo srovnáno, po autovém vhazování chytře hlavou přehodil gólmana Mazánka hostující Akka.

Strážce jablonecké branky si po dvaceti minutách hry pěkně zavařil při rozehrávce a mohl být rád, že jeho chybu Richter nepotrestal a přestřelil prázdnou jabloneckou svatyni. Jablonec záhy zahrozil Dočekalovým trestným kopem, který stačil brankář vytěsnit na roh. Ve 26. minutě hostům neklapla ofsajdová past, následný centr z levé strany proměnil hlavou v jablonecké vedení prudkou hlavičkou Podzimek!

Druhý poločas začal trestným kopem exligisty Čížka, jenž posadil balon na hlavu Hämäläinena, míč směřoval přesně k tyči, kam však doskočil brankář Vaňák a jabloneckou šanci zmařil. Krásný fotbalový moment byl v soupeřově šestnáctce k vidění i v 65. minutě, centrovaný balon propadl k volnému Peřinovi, který se s ničím nepáral a parádní ranou z voleje mířil do horního růžku branky, skvělý zákrok ale opět předvedl varnsdorfský gólman a míč stačil skvělým způsobem vyrazit na roh! Moc nechybělo ani táhlým střelám z dálky Rozkovce a Dočekala. Za hosty mohl srovnat Rezula, proti byl ale brankář Klement, který dobře vyběhl a střelu chytil. Jablonecká rezerva tak zvládla i čtvrté přípravné utkání vítězně. Kouč Jaroslav Vodička po zápase uvedl. „Vyšli jsme Varnsdorfu vstříc, jinak bychom ten zápas asi nehráli. Měli jsme asi sedm načatých hráčů, rozložili jsme to, proto hrál třeba Tomáš Čížek či Kasper Hämäläinen. Bylo to dobré utkání, nacházíme se v nějaké části přípravy. Myslím, že jsme to zvládli dobře. Hlavně první poločas to garnitura na hřišti zvládla dobře. Hrajeme takový ten běhavý fotbal se sprintovými náběhy. Těší mě, že nejsme líní na krok. Klukům se to vrací, i když v této fázi nejde vůbec o konečný výsledek,“ konstatoval jablonecký kouč. Další přípravný zápas odehrají jeho svěřenci v sobotu 1. srpna v Břízkách od 11 hodin proti B-týmu Teplic.

FK Jablonec B – FK Varnsdorf 2:1 (2:1)

Branky: 4. Koblížek, 26. Podzimek – 8. Akka

Sestava I. poločas: Mazánek – Štěpánek, Dočekal, Koblížek (30. Tahir), Peřina – Sanchez, Munzar, Podzimek, Hämäläinen, Nykrín - Čížek

Sestava II. poločas: Klement – Štěpánek, Dočekal, Tahir, Skuhravý – Nykrín (70. Coufal), Podzimek, Hämäläinen (65. Rozkovec), Munzar (65. Vošahlík), Peřina – Čížek (65. Torfiq)


Author Jan Bendl
Sdílet článek