Article image

Rozhodující boj o postup, Jablonec míří do Kluže!

Team logo Team logo
CFR 1907 Cluj FK Jablonec
2:0
Evropská konferenční liga UEFA, 6. kolo čt 9. 12. 2021, 18:45
Reportáž

Základní skupiny Evropské konferenční ligy UEFA ve čtvrtek vyvrcholí posledními zápasy. Jablonec se ve středu ráno vydá do rumunské Kluže za svým stále reálným snem, postupem do jarní části evropských bojů.

Náš celek však nemá situaci úplně ve svých rukách. V předposledním kole nás totiž na konci listopadu vystřídali na druhé postupové příčce dánští Randers, kteří doma zdolali 2:1 právě Kluž a předskočili nás o bod v tabulce skupiny D. Právě s Randers si to na dálku rozdáme o postup z druhého místa.

Postupová matematika je před rozhodujícím čtvrtkem následující. Jablonec musí v Rumunsku bezpodmínečně bodovat. Co poté bude stačit na postup, bude záležet na současně hraném zápase v Alkmaaru mezi už postupujícím AZ a naším sokem v boji o postup Randers. Dánové mají totiž s Jabloncem vzájemnou zápasovou bilanci vyrovnanou po výsledcích 2:2 a 2:2, další hledisko postupu je poté skore, které má Randers o gól lepší než Jablonec. Při naší remíze v Kluži by tak Jablonec potřeboval k postupu vítězství Alkmaaru s Randers o dvě a více branek. Pokud by Radův tým v Kluži zvítězil, nesmí současně Randers uhrát v Holandsku více než remízu.

Rumunská Kluž byla před startem základní skupiny jedním z favoritů na postup, ale kolo před koncem podzimní fáze má překvapivě jistou až poslední příčku v tabulce. V pěti odehraných zápasech získala jediný bod za domácí remízu 1:1 s Randers. To v rumunské lize Kluž neotřesitelně vévodí tabulce s osmibodovým náskokem na FCSB a kráčí vstříc vysněnému osmému ligovému titulu.

Od našeho prvního vzájemného zápasu s Kluží už uběhly skoro tři měsíce. Na Střelnici jsme v polovině září svého prvního skupinového soupeře porazili 1:0 gólem Pilaře z pokutového kopu. Rumunský tým od té doby stihl posílit o další dva hráče, brankáře Brugg Leticu a ofenzivně laděného Sacka, který oblékal v předešlých angažmá i dresy Leedsu či Bordeaux. Více informací z historie slavného železničářského klubu jsme vám zprostředkovali v rámci prvního zářiového preview zde.

Prosincová odveta se odehraje na Stadionu Dr. Constantin Rădulescu, který byl postaven v roce 1973. Místní stánek je pojmenovaný po bývalém hráči, trenérovi a klubovém lékaři. Stadion s původní kapacitou deset tisíc diváků byl v roce 2008 i kvůli účasti týmu ve skupině Ligy mistrů přestavěn a zvětšen, nyní pojme až 23500 diváků.

Rozhodující zápas v Rumunsku budou tentokrát řídit němečtí rozhodčí. Jabloneckému kouči bude ve čtvrtek chybět při sestavování základní jedenáctky nemocný Pleštil a vykartovaný obránce Krob. 

Sledujte během středy a čtvrtka naše klubové kanály, kde Vám budeme přinášet výstupy z přesunu jabloneckých fotbalistů do Rumunska a tiskových konferencí z místa dějiště důležitého zápasu, který se může zapsat do klubových kronik.


Utkání začíná ve čtvrtek 9. prosince od 18:45 hod. na Stadionu Dr. Constantin Rădulescu v Kluži

Rozhodčí: Harm Osmers - Dominik Schaal, Robert Kempter (Robert Schröder)


Author Jan Bendl
Sdílet článek