Střelnice Synot liga, 26. kolo

FK Jablonec

3
1

1.FC Slovácko

Stanislav Tecl
16’
Lukáš Masopust
50’
Martin Doležal
66’
88’
Libor Došek

Jablonečtí fotbalisté v domácím prostředí porazili góly Tecla, Masopusta a Doležala Slovácko 3:1 a alespoň částečně tak dali zapomenout na výbuch z minulého týdne.

Frťalova sestava prošla po debaklu na Dukle dalšími změnami. Do branky se tak poprvé na jaře vrátil gólman Hrubý a domácí vyrazili na Slovácko se dvojicí útočníků Doležal – Tecl.

Hlavička Pernici koníčkem o zem v samém úvodu zápasu skončila jen na tyči Hečovy branky. Hned vzápětí se v dobré příležitosti zjevil Mihálik, ale svou střelu nenasměroval mezi prostor tří tyčí. Gólová radost na Střelnici propukla po čtvrthodině hry, to Karavaev přihrál do brejku Hübschmanovi, který našel ideální přihrávkou volného Tecla, jenž usměrnil míč k tyči hostující branky – 1:0!

U většiny zakončení domácích byl aktivní Tecl, po půlhodině hry ale hlavičkoval zblízka nad břevno. Následný protiútok Slovácka zakončoval povedeně z první Diviš, míč se naštěstí snesl jen nad Hrubého svatyni. Následné pokusy Tecla a Masopusta z větší vzdálenosti Heču v brance z míry také nevyvedly.

Gólové pojistky se náš tým dočkal čtyři minuty po poločase. Jablonečtí zahrávali rohový kop Mihálikem a na přední tyči míč stihl umístit do sítě Lukáš Masopust – 2:0! V 59. minutě domácím zatrnulo, po hlavičce jednoho z hráčů se míč snášel do branky, ale Pernica na lajně míč stačil vyhlavičkovat. Hostující kouč ve snaze udělat něco s utkáním připravil hned dvojí střídání, poslal do hry Doška i Havlíka. Slovácko se rázem nastěhovalo před Hrubého branku a výsledkem byla nebezpečná hlavička Civiče, kterou lapil Hrubý. Gólově udeřilo ale hned na protější straně, krásná střela Mihalíka v 66. minutě skončila na tyči a odražený míč stihl dorazit do branky Doležal – 3:0.

Domácí lodivod poslal za tříbrankového vedení do hry středopolaře Trávníka a Pospíšila. Prvně jmenovaný byl rázem u dvou velkých příležitostí, u obou se ale samotný hráč i fanoušci chytali za hlavu. Jablonec hýřil aktivitou a rychlými akcemi, což ocenili i diváci. Tleskalo se například pěkné ráně Greguše, kterou Heča vyboxoval i krásné střele Trávníka, která byla ztečována na roh.

Hostující fotbalisté v samém závěru korigovali konečný stav na 3:1, brankou veterána Doška, který po centru sklepl míč přesně k tyči jablonecké branky. Přesto se v závěru na jablonecké Střelnici tleskalo třem bodům za vítězství 3:1.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 7 Hybš
O 22 Karavaev
O 6 Kysela
O 4 Pernica
Z 24 Greguš
Z 3 Hübschman assist
Z 28 Masopust down goal
U 15 Doležal down goal
U 17 Mihálik assist
U 11 Tecl down goal

Náhradníci

B 29 Valeš
O 5 Hanousek
O 16 Romera
Z 26 Pospíšil up
Z 8 Silva Rossi
Z 18 Trávník up
U 19 Wágner up

1.FC Slovácko

B 29 Heča
O 6 Hofmann
O 23 Reinberk
O 16 Šimko down
Z 15 Biolek down
Z 3 Civič assist
Z 14 Daníček down
Z 9 Diviš
Z 4 Rada
Z 5 Šumulikoski
Z 11 Valenta

Náhradníci

B 25 Daněk
O 18 Chvátal
O 22 Košút
Z 20 Havlík up
Z 8 Hlúpik up
Z 18 Sadílek
U 7 Došek up goal
46%

Držení míče

54%
15/7

Střely / Na branku

7/4
105

Vyhrané souboje

110
14

Fauly

12