Juliska MOL Cup, ČF1

FK Dukla Praha

0
0

FK Jablonec

První čtvrtfinále MOL Cupu sice žádnou branku nepřineslo. Na Julisce se ale odehrál zápas, který rozhodně na šance chudý nebyl.

Dvě změny připravil pro čtvrtfinálový duel na Dukle jablonecký kouč Frťala, v základní sestavě nahradili Bredu a Pospíšila, Rossi a Hanousek. V samotném úvodu byli nebezpečnější domácí fotbalisté, dobrou střelu vyslal Tetour, Albiach zase mířil naštěstí vedle tyče. Jablonec zahrozil po rohovém kopu a pokusu Tecla, který bohužel ve skrumáži neprotlačil míč do sítě. Náš tým postupně přebíral iniciativu a s ní přišly i šance. Ve 20. minutě po trestném kopu Trávníka Rossi v těžké pozici těsně minul tyčku! V další akci jablonecký Hybš našel přízemním centrem od rohového praporku Greguše, Hroššo v domácí brance ale jeho střelu skvěle vytáhl! Také další centr z jabloneckých kopaček znamenal nebezpečí, centroval tentokrát Hanousek, ale Tecl ve výskoku na balon jen těsně nedosáhl. V závěru půle se připomněli opět domácí, po rohovém kopu ale Manzia vysoko přestřelil Bártovo břevno.

Po změně stran už byli nebezpečnější domácí. Jen 382 diváků na Julisce roztleskal Mareš, jeho střela skončila na jablonecké tyči! V 65. minutě hlavičkoval po  rohovém kopu Trávníka bohužel jen do náruče gólmana Hrošša Rossi. Za hlavu se brzy poté drželi domácí, velkou příležitost totiž Pražané zahodili po rohovém kopu a hlavičce Manzia, Bárta balón skvěle vyrazil i s pomocí Beneše, odražený míč naštěstí nedokázal do opuštěné branky nasměrovat dobíhající Vrzal! Po této velké šanci, vzruchu na hřišti ubylo. Míč měli na dobře připraveném trávníku na kopačkách přeci jen trochu častěji domácí, větší šanci si už ale ani jeden z týmů vypracovat nedokázal. O postupujícím rozhodne druhý zápas, který je na programu za čtrnáct dní na severu Čech.


Sdílet článek