Střelnice ePojisteni.cz liga, 23. kolo

FK Jablonec

2
0

FC Zlín

Ondřej Mihálik
6’
Mirzad Mehanovič
90’

Na Střelnici nebyla v neděli nouze o brankové příležitosti, utkání proti Zlínu jablonečtí rozhodly góly v samém úvodu a závěru utkání.

Jablonečtí vyrukovali proti Zlínu v brance s uzdraveným Hrubým, útočné snažení měli podpořit ofenzivně ladění Diviš s Mihálikem.

Vstup do zápasu se Jablonci povedl. Už v 6. minutě si naběhl na ideální centr Pospíšila Mihálik a hlavou k tyči poslal domácí do brzkého vedení. Hosté zahrozili po čtvrthodině hry, efektní zakončení přes hlavu předvedl Diop, míč naštěstí prolétl těsně nad naším břevnem. Jablonec byl aktivnější a častěji na balonu. Pernica hlavičkoval v záklonu nad branku, Trávníkovu střelu chytil u tyče pozorný Švenger. Poté se ale opět předvedli hosté, Gajič v 21. minutě hlavičkoval prudce a Hrubý na brankové čáře předvedl výborný postřeh, míč vyrazil a dorážku poslal Jugas nad branku. V další pasáži ubylo vzruchu před oběma gólmany, hosté nestihli zakončit ani po dobrém pasu Vukadinoviče. Až těsně před poločasovým hvizdem mohl Jablonec přidat druhou branku, Pospíšil předvedl přehled, načasoval ideální přihrávku Mihálikovi, ten ale těsně před odchodem do kabin odmítl přidat druhou branku zelenobílých a míč poslal mimo prostor tří tyčí.

Pospíšil po rychlém brejku Zeleného mířil jen do středu branky. Prakticky z protiútoku se dostal na druhé straně Vukadinovič ve vápně přes Zeleného, tváří tvář gólmanu Hrubému ale neuspěl, jablonecký brankář včas zmenšil střelecký úhel a střelu z blízka vyrazil. V 62. minutě využil Pospíšil na levé strany rychlosti rozeběhnutého Diviše, ten posadil míč na hlavu střídajícího Mehanoviće, jeho prudká hlavička jen rozezvonila levou tyč Švengerovy branky. Ševci se nevzdávali a vytvořili si hned po sobě dvě dobré příležitosti, nejdříve napřáhl za vápnem Vukadinovič a Hrubý musel míč mířící pod břevno vytěsnit na roh. Po něm hlavičkoval do tyče Traore, obránci poté stačili míč uklidit do bezpečí.

Na Střelnici se hrálo nahoru dolů, Jankovićův střílený balon nikdo ze spoluhráčů netrefil, další lahůdkové centry mířící do vápna uklízeli obránci Zlína na rohové kopy. Po jednom z nich prudce hlavičkoval Beneš, kvality tentokrát předvedl brankář Zlína, který na brankové čáře zabránil prakticky jisté brance. Tempo hry pak přerušil čtvrt hodiny před koncem ošklivý střet Hanouska s Diopem na půlící čáře, po kterém musel hostující hráč střídat. Do rozhozené obrany Zlína běželi chvíli nato Mehanović s Divišem, nepřesnou přihrávkou se ale jablonecká dvojice vytěsnila z ideálního zakončení. Na druhé straně využíval Vukadinović svou rychlost, na jeho prudkou pobídku jen těsně nedosáhl Kopečný. Technickou lahůdku předvedl šest minut před koncem Mehanović, jeho pokus ze stoje trefit šibenici jen o chloupek nevyšel.

V nastaveném čase měli hosté ještě výhodu rohového kopu na který šel i brankář Zlína Švenger. Jablonečtí se vysokým Benešem zmocnili míče, ten přihrál Mehanovićovi, který běžel sám na prázdnou branku Zlína a definitivně tak rozhodl nedělní duel na Střelnici gólem na 2:0!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Beneš
O 5 Hanousek
O 22 Jankovič
O 4 Pernica
Z 7 Diviš down assist
Z 3 Hübschman down
Z 26 Pospíšil
Z 10 Trávník
Z 12 Zelený assist
U 17 Mihálik down goal

Náhradníci

B 29 Valeš
O 27 Kubista up
O 6 Kysela
Z 14 Breda
Z 21 Jiráček
Z 9 Mehanovič up goal
Z 77 Považanec up

FC Zlín

B 44 Švenger
O 18 Gajič
O 13 Janíček down yellow card
O 24 Jugas
O 20 Pazdera
Z 21 Hnaníček down
Z 9 Holík
Z 16 Matejov
Z 11 Vukadinović
U 7 Diop down yellow card
U 12 Traore

Náhradníci

B 17 Dostál
O 27 Bačo
O 4 Hubáček
Z 25 Bartolomeu
Z 15 Fantiš up
Z 23 Kopečný up
Z 6 Štípek up
50%

Držení míče

50%
13/6

Střely / Na branku

13/2
87

Vyhrané souboje

90
9

Fauly

23