UMT Mšeno Přátelská utkání, přát.

FK Jablonec

0
3

Lokomotiva Chomutov

Při svému prvním herním testu na začátku přípravy před novou sezónou sehrály na umělce ve Mšeně přípravný duel se staršími žáky AFK Lokomotiva Chomutov naděje fotbalistek FK Jablonec. Sestava byla složena především ze žákyň a přípravky, doplnily ji i některé dorostenky a také dva chlapci - bratr nadějné útočnice Terezy Přibylové David a mladý asistent trenéra Jakub Skalický. Tento pestrý mix čelil konsolidovanému chlapeckému týmu, který pobývá v současných dnech na svém soustředění v našem regionu, přesněji v Albrechticích v Jizerských horách.

Oproti předpokladům se v úvodních minutách hrál poměrně vyrovnaný fotbal, děvčata za chlapci v mnoha ohledech nezaostávala a v bojovnosti je dokonce leckdy předčila. Hoši hrozili ze svých rychlých kombinačních akcí, děvčata zase z protiútoků, ve kterých byla vidět především Simona Farbárová. I přes územní převahu se chomutovští žáci nemohli dlouho prosadit do nebezpečné koncovky a jejich útočnou snahu vytrvale mařila slušně pracující obrana děvčat. A co nezachytila ona, to kryl bezpečně ve svých rukavicích gólman Jakub Skalický. Změnu přinesla až 22. minuta. Hostující Adamiczký  se skvěle uvolnil na své útočné pravé straně a takřka od rohového praporku prošel až do blízkosti domácí branky, odkud přesnou přihrávkou vyzval na druhé straně velkého vápna nabíhajícího kolegu Cermana a ten vydařenou střelou na zadní tyč otevřel skóre zápasu - 0:1.

Čertice na inkasovaný gól zareagovaly protiakcí, která vedla k přímému volnému kopu před hranicí pokutového území hostí a následně i rohovému kopu, ale ani z jedné standardní situace nezapršelo. Potom se ještě na polovině hřiště nadějně uvolňovala útočnice Simona Farbárová, ale v poslední chvíli jejímu samostatnému úniku na hostující branku zabránila šťastná teč paty chomutovského stopera. Ve 28. minutě podnikli pro změnu pěkný útok chlapci, do kterého se aktivně zapojila i jejich kapitánka Fryčová. Zprava nacentrovala do jabloneckého malého vápna a laxně pokrytý Schlögl hlavičkoval na branku do rukou Jakuba Skalického. Mladého asistenta trenéra hájícího svatyni svých svěřenkyň však v rozhodující chvíli zradily rukavice, míč se mu sklouzl mezi nohy a neštěstí dokonala nechtěná efektní patička, kterou si mezi nohami sklepl míč za svá záda - 0:2.

Tento značně kuriózní moment však odhodlání mladých děvčat nezlomil. I nadále příkladně bojovala a k poločasové přestávce se tak odcházelo za stavu 0:2.

Druhý poločas se nesl v duchu toho prvého. Míč měli více na svých kopačkách chlapci z Chomutova, jablonecké dívky však trpělivě a zodpovědně bránily a nevytvářely mnoho prostoru pro zakončování hostujících akcí. A k tomu z rychlých brejků stále hrozily vydařeným gólovým únikem. Dařilo se jim to bezmála půl hodiny. Až v 62. minutě se hosté prosadili potřetí. Nebylo to však žádnou vydařenou kombinační akcí, kterou by unavené Čertice přehráli, ale pěknou individuální akcí. Lev na středu hřiště oslovil Matouška a ten si zdařilým slalomem prošel mezi pěticí bránících děvčat až do ideální střelecké pozice a ve finále bez problémů prostřelil i gólmana Jakuba Skalického - 0:3.

Ani tento gólový úder k samému konci zápasu však nepřiměl dívky v kopačkách utkání vzdát a dohrát jen z povinnosti. Až do poslední 70. minuty nevypustily jediný míč či souboj a celý přípravný duel dohrály s nasazením a ve stylu předchozích minut, tedy se ctí a zodpovědně.

Trenér Jan Štol po utkání:

"Soupeř měl v rámci denního programu naplánovanou ještě i návštěvu zápasu Evropské ligy v Liberci a přesunoval se pouze vlakem, proto jsme museli duel odehrát od 14 hodin a přestože jsou prázdniny, měli jsme potíž slepit to nějak dokupy. Holky mají především brigády a některé z těch mladších jsou ještě i s rodiči na dovolených. Ale chomutovská Lokotka je náš dlouholetý přátelský klub, s jeho hochy hrajeme při jejich letním soustředění každoročně a jsem rád, že se to podařilo i letos. Ten tým, který dnes nastoupil zcela poprvé v tomto složení, musím pochválit. Bylo vidět, že chce na hřišti hrát, že nic nevypouští a že to bere jako skvělou příležitost v rámci přípravy. Klukům z Chomutova přeji v jejich další práci hodně zdaru a s děvčaty, která dnes duel odehrála, se moc těším na další spolupráci, protože takovýto tým je radost trénovat!"


Author Jan Štol
Sdílet článek