Mělník Česká fotbalová liga žen, 5. kolo

FC Mělník

2
6

FK Jablonec

V sobotu se naše ženy vydaly k soutoku Labe a Vltavy. V minulých týdnech si tým prošel krizí díky absenci hráček a především špatné atmosféře. Nezbývalo, než přijít s razantní změnou přístupu, což podpořily i poslední změny v realizačním týmu. Nový trenér žen Karel Vodrážka a staronový vedoucí Petr Mikula holkám naordinovali tlustou čáru za všemi neúspěchy a do budoucna hlavně pozitivní přístup, užívat si naplno radost z fotbalu, dokázat se navzájem podpořit a táhnout za jeden provaz.

A holky to opravdu vzaly za své! Do Mělníka se sjelo hned 15 kvalitních fotbalistek a od prvního okamžiku v týmu vládla skvělá nálada a bojovný duch, což se přeneslo i na hřiště!

Snad to bylo právě to pozitivní naladění, které zapříčinilo lehkomyslnost hry hned na začátku a z toho gól do naší brány ve druhé minutě. Ale co nezabije to posílí a tak od té chvíle hra probíhala v naprosté většině na půlce soupeře a mělnická brankářka se nezastavila. A i když odvedla pro svůj tým opravdu skvělý výkon a většinu našich šancí zmařila, přesto šest střel našich holek skončilo v její síti.

Je skvělé, že kromě nejlepší střelkyně ligy Pavly Trojákové, se prosadily i dvě velké naděje týmu – patnáctiletá Simona Farbárová a sedmnáctiletá Iveta Raková, která k nám přišla v létě z Turnova. Tu měl trenér Vodrážka schovanou na střídačce jako žolíka v rukávu pro závěrečných 25 minut hry. A její čerstvost a rychlost zpečetila Jabloneckou výhru. Každá z našich střelkyň zařídila shodně po dvou gólech a náš útok se tak stává velkou hrozbou pro všechny soupeře.

Zároveň je ale potřeba pochválit i všechny ostatní hráčky, protože makaly naplno a až na pár chyb hrály skvěle!


Author Petr Mikula
Sdílet článek