Střelnice HET liga, 5. kolo

FK Jablonec

2
0

FC Zlín

Stanislav Tecl
17’
Ondřej Mihálik
48’

Trenér Klucký udělal pro utkání se Zlínem hned několik změn v základní sestavě. Na kraj obrany se vrátil Janković, do zálohy Zelený, na samý hrot se posunul Tecl.

Samý úvod zápasu přinesl velkou příležitost pro hostující tým, na naší pravé straně se uvolnil Holzer, našel před brankou zcela osamoceného Železníka, ten ale v tutovce naštěstí překopl odkrytou branku. Jablonec odpověděl šancí Masopusta, který se dostal až před brankáře Dostála, ten mu ale vystihl pokus o kličku. Hra se nadále přelévala ze strany na stranu, hostující Podio vyslal zajímavý, ale nepřesný pokus z dálky, domácí Masopust postupoval do vápna z úhlu, ale střelu mu stačili obránci ztečovat nad břevno. V 17. minutě už mohla propuknout radost v ochozech, Janković se pěkně uvolnil na pravé straně, přesným centrem našel Tecla a ten vystřelil Jablonci vedení. V další šanci Mehanović nevyzrál sám na dva beky soupeře. Stejný hráč byl i u další akce ve 27. minutě, do zakončení vyslal Tecla, jenže ten nastřelil jen brankáře Dostála, vyražený balon pak zkoušel poslat do šibenice Trávník, ale i proti jeho střele se vytáhl senzačním zákrokem hostující brankář. Před poločasem předvedl mohutný sprint podél tribuny B Hanousek, ale ani z jeho centru nevzniklo větší nebezpečí pro hostující branku.

Do druhé půle poslal domácí kouč místo Mehanoviće Mihálika. Tento tah slavil úspěch hned po třech minutách hry, Mihálik si po ideálním vysunutí od Kubisty navedl míč z kraje hřiště na střed, a podél brankáře poslal Jablonec do dvoubrankového vedení. Ševci po druhé brance přidali a drželi míč více na svých kopačkách, se střeleckými pokusy Podia si poradil brankář Hrubý. Jablonec se připomínal v těchto fázích utkání spíše brejky, jeden z nich táhl Kubista, ale finální přihrávku mu Jiráček dokázal srazit k vlastnímu brankáři. V dalším jabloneckém protiútoku vyběhl daleko z branky proti Teclovi brankář Dostál a nakonec byl přeci jen o krůček u balonu dřív a odehrál ho do zámezí. Po naší standardní situaci napálil odražený balon bez přípravy zhruba metr nad břevno Janković. Sedmnáct minut před koncem fauloval v útočné fázi Trávníka zezadu Podio a po druhé žluté kartě byl i vyloučen. Jablonec mohl přidat další branky, nejdříve nevyřešil dobře přečíslení Mihálik, stejný hráč vzápětí pálil jen do středu zlínské branky. Jablonec si už závěr utkání pohlídal a dočkal se tolik touženého prvního vítězství v nové sezoně.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 22 Jankovič assist
O 27 Kubista assist yellow card
O 4 Pernica
O 12 Zelený
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust down
Z 9 Mehanovič down
Z 10 Trávník yellow card
U 21 Tecl down goal

Náhradníci

B 20 Bárta
O 26 Holeš
O 18 Kouřil
Z 77 Považanec
U 15 Doležal up
U 25 Jovovič up
U 17 Mihálik up goal

FC Zlín

B 17 Dostál
O 22 Bartošák yellow card
O 18 Gajič
O 13 Janíček
Z 28 Ekpai down
Z 14 Holzer down
Z 8 Jiráček yellow card
Z 16 Matejov
Z 19 Podio yellow card red card
Z 12 Traore
U 77 Železník down

Náhradníci

B 44 Švenger
O 27 Bačo
Z 25 Bartolomeu up
Z 11 Džafič up
Z 21 Hnaníček
Z 23 Kopečný up yellow card
U 15 Fantiš
43%

Držení míče

57%
10/5

Střely / Na branku

15/4
65

Vyhrané souboje

81
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 29. 3. 2024 14:42
Tracy is unable to log error.