Olomouc HET liga, 10. kolo

SK Sigma Olomouc

0
0

FK Jablonec

Souboj ofenzivních týmů z popředí ligové tabulky na Hané branku nepřinesl, ač bylo k vidění hned několik velkých šancí. Necelých pět tisíc diváků tak čekalo na Andrově stadionu na branky marně.

S jedinou vynucenou změnou vyrukoval do zápasu v Olomouci jablonecký kouč Zdeněk Klucký. Ve stoperské dvojici nahradil  zraněného Luďka Pernicu Marek Kysela.

Jablonec hrál na Hané svůj jubilejní sedmistý ligový duel v novodobé historii české ligové soutěže.

Hned v druhé minutě utkání skončila Houskova tečovaná střela z hranice vápna těsně vedle levé tyče Hrubého branky. Jablonec kontroval vysunutím Tecla, před Masopustem ale stihl v tísni odehrát míč do bezpečí brankář Buchta. Vysoko nad břevno hlavičkoval po deseti minutách hry jablonecký útočník Doležal. Domácí měli v úvodní dvacetiminutovce více standardních situací, pět rohových kopů ani několik dalších přímých kopů nedotáhli do vážnějšího zakončení.

Za to Masopust obral v rozehrávce Kalvacha, s míčem šel do zakončení Doležal, ale dostal se až příliš před brankáře a ten jeho zakončení zlikvidoval! Na druhé straně brankáře Hrubého protáhl pěknou ranou domácí kapitán Vepřek, kterému sedl odražený balon. Kolmici za obranu dostal také domácí Zahradníček, Hrubý proti němu ale včas vyběhl a míč před útočníkem stihl zalehnout. Sigma měla díky našemu dobrému napadání viditelné problémy v rozehrávce, jabloneckým ale vždy scházelo více štěstí v lepší odrazu balonu. V závěru poločasu si zpracoval v našem vápně dlouhý balon Chorý, obtočil se kolem Hanouska, ale střelu nasměroval vysoko na tribunu stojící za brankou Androva stadionu. Ve stejných místech skončila také nepřesná hlavička Plška.

Brzy po přestávce pálil bez přípravy, leč nepřesně Kubista. Pak se hra rozhýbala a k vidění byly šance na obou stranách. K tyči olomoucké svatyně pálil tvrdě Trávník, Buchta byl ale připraven. Domácímu Plškovi zase překazil zakončení dobrým obranným zákrokem Kysela. S hlavičkou Jemelky po rohovém kopu si na brankové čáře poradil Hrubý. Útok střídal útok, ten jablonecký táhl Masopust, šikovně se uvolnil podél brankové čáry, ale nastřelil z úhlu jen brankáře Buchtu. V 63. minutě přetažený centr Sladkého vrátil ve skluzu před branku Vepřek, Hrubý míč vyrazil jen k nohám Plška a poradil si i s jeho následnou střelou.

V poslední dvacetiminutovce tempo hry mírně opadlo, domácí kouč se snažil opět rozhýbat hru domácích dvěma střídáními, jablonecký kouč poslal do hry tradičního žolíka Mihálika. Jablonec předvedl vzápětí rychlý brejk Masopust našel dlouhým balonem Tecla, ten si šikovně obhazoval brankáře Buchtu, domácí ale zachránil včasným odkopem vracející se Vepřek. O chvíli později hledal Tecl tentokrát z pravé strany Mihálika, před ním stačil na poslední chvíli uklidit míč na roh vracející se obránce Sigmy.

V 83. minutě výrazně podržel akce jabloneckých barev na bodový zisk senzačním zákrokem brankář Hrubý, když po Sladkého centru a střele Plška Hrubý dokázal míč mířící pod břevno vytáhnout mimo branku! Domácí dohrávali zápas v tlaku a další velkou příležitost si vypracovali ještě v nastaveném čase. Po špatně zahraném našem rohovém kopu Hála vysunul exjabloneckého Moulise, ale Hrubý dalším skvostným zákrokem utkání jeho střelu vyrazil a vybojoval pro Jablonec bod za bezbrankovou remízu!


Sdílet článek

SK Sigma Olomouc

B 30 Buchta
O 2 Jemelka
O 26 Radaković
O 21 Vepřek
Z 20 Falta down
Z 8 Houska
Z 22 Kalvach
Z 6 Plšek
Z 27 Sladký
Z 23 Zahradníček down
U 15 Chorý down

Náhradníci

B 1 Reichl
O 25 Hála up
O 18 Polom
Z 9 Moulis up
Z 29 Obročník
Z 47 Texl up
U 11 Manzia

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 22 Jankovič
O 27 Kubista yellow card
O 6 Kysela
Z 3 Hübschman yellow card
Z 8 Masopust down
Z 10 Trávník
U 15 Doležal down
U 25 Jovovič yellow card
U 21 Tecl down

Náhradníci

B 20 Bárta
O 26 Holeš
O 18 Kouřil
O 12 Zelený up
Z 14 Janetzký
Z 77 Považanec up
U 17 Mihálik up
57%

Držení míče

43%
14/4

Střely / Na branku

6/3
104

Vyhrané souboje

88
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 28. 3. 2024 17:52
Tracy is unable to log error.