Juliska, Praha HET liga, 18. kolo

FK Dukla Praha

0
1

FK Jablonec

64’
David Lischka

Jablonečtí fotbalisté zlomili prokletí na stadionu Dukly Praha. Utkání, které bylo přerušeno pro poruchu osvětlení rozhodl svým prvním ligovým gólem David Lischka!

Jablonec měl v utkání na Dukle hned dva jubilanty, dvoustý ligový start si připsal kapitán Hübschman a rovné třísté odkoučované ligové utkání si odbyl také trenér Rada. Ten neudělal v základní sestavě našeho týmu žádnou změnu, na Julisce tak vyběhla totožná sestava jako v domácím utkání s Teplicemi.

Utkání začalo kvůli technickým problémům s osvětlením se čtvrthodinovým zpožděním. Přesto jsme začali poměrně aktivně a na balonu, leč do zakončení jsme se neprobojovali. To domácí měli výhodu zajímavé standardky z hranice pokutového území, když Jovović fauloval z úhlu pronikajícího Holíka. Podaný ale nerozehrál přímý kop ideálně, jablonečtí obránci stačili míč před domácími borci odehrát. Náš tým měl výhodu dvou rohových kopů, ale ani jeden neznamenal pro domácí branku, kterou hájil syn našeho trenéra větší nebezpečí. Po čtvrthodině hry navíc opět zhasly dva ze čtyř sloupů umělého osvětlení a rozhodčí poslal v chladném počasí oba týmy ihned do kabin. Stadion na Julisce netrápí podobný technický problém poprvé, hned dvakrát stejné výpadky zde byly v roce 2014.

Technické zdržení trvalo dalších 26 minut, pak se oba týmy vrátily na hřiště a utkání mohlo pokračovat. Hráči znovu získávali rytmus. Po rohovém kopu Trávníka přizvedl míč na zadní tyč Hübschman, ale Jovović na balon těsně nedosáhl. Z dálky, leč nepřesně, zkoušel štěstí Považanec. Dukla měla velkou příležitost, po faulu Trávníka na Tetoura, to kopala kousek za šestnáctkou další přímý kop, míč poslal levačkou šikovně přes zeď Podaný a trefil tyč jablonecké branky! Jablonec získával ke konci poločasu převahu, ale Trávníkův centr hlavičkoval Chramosta jen do Radovy náruče. Jablonecký útočník Chramosta si zpracoval také dlouhý nákop od Hrubého, ale v rozhodující chvíli neudržel stabilitu. Solidní přečíslení nevyřešil ideálně ani Masopust. Ve 38. minutě Jovovićův pokus gólman Rada u tyče vyrazil, míč byl stále ve hře a po dalším centru hlavičkoval vedle domácí branky Masopust.

O poločase trenér vystřídal Masopusta Zeleným. Jablonec pokračoval v aktivitě, když už se ale dostával na dostřel dejvické branky, nevyřešil ani Chramosta ani Jovović situace dobře. V 60. minutě načasoval ideální přihrávku za obránce Jovović na Chramostu, ten tváří tvář gólmanovi dloubl míč těsně vedle domácí svatyně! V 63. minutě už se nám ale zadařilo gólově, na rohový kop Trávníka si naběhl ideálně Lischka a prudkou hlavičkou vsítil svůj první ligový gól a poslal náš tým do vedení! Z dálky vyslal štiplavý pokus na Hrubého Tetour, ale jablonecký brankář míč ztlumil v rukavicích.

Domácí v touze vyrovnat se přeci jen tlačili do zakončení, ale jablonecká obrana stála na pevných základech a Duklu do vážnějšího zakončení nepouštěla. Naopak do zakončení se dostával na druhé straně kapitán Hübschman, jeho rána byla ale k naší škodě zblokována. Vedle branky hlavičkoval po centru Jovoviće mimo Doležal. V závěru pálil za vápnem i domácí Holenda, ale jabloneckou branku netrefil. Jablonec si pohlídal i samotný závěr a dovedl utkání do těsného vítězného konce.


Sdílet článek

FK Dukla Praha

B 1 Rada
O 52 Jiránek
O 33 Kušnír
O 20 Miloševič down
O 14 Ostojič
O 39 Podaný yellow card
Z 10 Bilovský
Z 19 Holík down
Z 3 Koreš down
Z 15 Tetour
U 9 Holenda

Náhradníci

B 29 Hruška
O 25 Bezpalec
O 27 Preisler
Z 23 Djuranovič up
Z 6 Doumbia up
U 8 Brandner
U 26 Schranz up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 13 Lischka goal
O 4 Pernica
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust down
Z 77 Považanec down yellow card
Z 10 Trávník assist
U 19 Chramosta down
U 25 Jovovič

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 22 Jankovič
O 6 Piroch
O 12 Zelený up
Z 14 Breda
Z 27 Kubista up
U 15 Doležal up