Střelnice HET liga, 20. kolo

FK Jablonec

2
0

FC Baník Ostrava

Martin Doležal
52’
Vladimir Jovovič
78’

Družina Petra Rady zvládla i nabitý anglický týden. Po postupu v poháru dokázal jablonecký tým porazit 2:0 na Střelnici Baník Ostrava, který tak zůstává přikován na posledním místě ligové tabulky.


Při slunečné neděli si na Střelnici našlo cestu tři a půl tisíce diváků. V první půli se branky nedočkali, ale šancí pomálu rozhodně nebylo. Nejdříve to zkoušel z dálky Zelený, ale obranný val Baníku nepropálil. Na opačné straně zmařil brejk Slezanů pěkným obranným zákrokem Pernica. Míč měl na kopačkách ale více Jablonec, další z útoků táhl Masopust, jenže se s míčem dostal z ideálního střeleckého úhlu a následnou přihrávku skrz pokutové území vystihl Psyche. O zakončení se prakticky z každé pozice pokoušel aktivní útočník Chramosta, ale ani v 17. minutě ani ve 23. minutě z voleje míč do branky nedostal. Vzápětí hlavičkoval na hostující svatyni i Doležal, ale ani on nebyl úspěšný. Brankář Laštůvka se vyznamenal i proti bombě Masopusta, která ho musela štípnout do rukavic. Hosté se znovu připomněli po půlhodině hry, Hlinka napřáhl za vápnem, ale střelu poslal jen do středu domácí branky, kde byl pozorný Hrubý. Ve 34. minutě napřáhl ostravský Fillo a jeho povedená táhlá střela rozezvonila spojnici břevna a tyče! V závěru první půle propadl centr Zeleného z levé strany až na zadní tyč k nehlídanému Chramostovi, ten zblízka pálil do horního růžky a Laštůvka předvedl další parádní zákrok.

Šest minut po změně stran se Střelnice dočkala vedoucí branky domácích. Zelený centroval z levé strany, míč hlavou vrátil Masopust na malé vápno, tam byl Doležal a hlavičkou pod břevno přivedl jablonecké barvy do vedení – 1:0! O pět minut později se Chramosta řítil na Psycheho, rychlou kličkou rozhodil obránce a pak vyprášil Laštůvkovi rukavice. Nadějně vypadal i nebezpečný centr Jovoviće z levé strany, ten bohužel nikdo nezasáhl. Hosté reagovali na nepříznivý vývoj nasazením Baroše. Dál ale hrozili opět domácí, skákavý balon si na hranici vápna zpracoval na prsa Chramosta, ale ostravského gólmana nepřekonal. Baník se dostal ke střele Hlinky, ta ale spíš než Hrubého ohrozila diváky na jižní tribuně. Jabloneckého brankáře tak o chvíli později protáhl až střelou k tyči Fillo. V 78. minutě Doležal udržel u levé autové čáry těžký míč, vzápětí po chytré kombinaci s Masopustem vyslali do šance Jovoviće, ten ač byl faulován dokázal míč protlačit v pádu do ostravské branky na 2:0!

V poslední desetiminutovce Azevedo zahrál nebezpečný rohový kop, míč proletěl skrz celým našim pokutovým územím, aniž by ho kdokoliv zasáhl. Hosté se pokoušeli o kontaktní branku, z otočky pálil nebezpečně Poznar, ale zamířil mimo. V závěru se poprvé do jablonecké sestavy dostal mladý útočník Čvančara. Jablonec si v poklidu dvoubrankové vedení uhlídal a pod trenérem Radou ještě neztratil ani bod! Naopak ostravští měli svým fanouškům po zápase co vysvětlovat.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 26 Holeš
O 13 Lischka
O 4 Pernica
O 12 Zelený
Z 27 Kubista
Z 8 Masopust assist assist
Z 10 Trávník down
U 19 Chramosta down
U 15 Doležal goal
U 25 Jovovič down goal

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 22 Jankovič
O 6 Piroch
Z 14 Breda up
Z 7 Diviš up
Z 11 Kubista
U 17 Čvančara up

FC Baník Ostrava

B 16 Laštůvka
O 5 Fleišman yellow card
O 6 Granečný down
O 9 Pazdera down yellow card
O 24 Procházka
O 12 Psyché
Z 7 Fillo yellow card
Z 33 Hlinka yellow card
Z 10 Hrubý down
Z 17 Jirásek yellow card
U 26 Poznar

Náhradníci

B 30 Budinský
O 18 Breda
O 3 Šindelář
Z 11 De Azevedo up
Z 21 Stáňa
U 27 Baroš up
U 8 Diop up
47%

Držení míče

53%
15/7

Střely / Na branku

13/2
113

Vyhrané souboje

94
13

Fauly

12