Střelnice HET liga, 22. kolo

FK Jablonec

2
1

Bohemians Praha 1905

David Lischka
26’
Vladimir Jovovič
62’
43’
Martin Hašek

Vítězná série pokračuje, jablonečtí i po reprezentační pauze zvládli nelehký domácí duel s vršovickými Bohemians 1905 a díky gólům Lischky a Jovoviće se radují z výhry 2:1!

I po reprezentační pauze neměl trenér Rada důvod ke změně základní sestavy a tak i proti Bohemians vyběhla na Střelnici totožná sestava jako na Vysočině. Kdo dorazil na stadion později, přišel o svižný úvod z jablonecké strany. Hned tři příležitosti měli jablonečtí v úvodní pětiminutovce, hned po úvodním hvizdu si narazil míč do vápna Jovović a jeho prudkou ránu musel Fryšták vytáhnout na roh. Brankář Pražanů skokem tyči zneškodnil i střelu Kubisty. Svižnou jabloneckou pětiminutovku pak zakončil po odvráceném rohovém Doležal, ten se po přihrávce Zeleného dostal až před brankáře, ale zblízka nastřelil jen jeho tělo. Další tutovku měl náš tým po čtvrthodině hry, Chramosta od brankové čáry našel zpětnou přihrávkou Holeše, ten ale zblízka nepochopitelně místo odkryté branky trefil břevno! Jablonec byl za svou převahu odměněn až po rohovém kopu Trávníka, na míč vyskočil nejvýše Lischka a poslal míč do hostující šibenice – 1:0!

Hosté poprvé vážněji ohrozili jabloneckou branku až po půlhodině hry. Kocić zasekl ve vápně zbavil se obránců, ale míč napálil nad Hrubého břevno. Ve 39. minutě postupovali jablonečtí ve velkém počtu na hostující branku, jenže Masopust nevyřešil akci vůbec dobře, celou jí zakončil sám a navíc slabě. Hosté vytěžili maximum z prvního poločasu v jeho samém závěru, dvě minuty před poločasovou pauzou Reiter přízemním centrem z křídla našel na středu Haška, který přesnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1!

Po změně stan pálil první hostující Tetteh vedle. Na druhé straně po odvráceném rohu pálil bez přípravy nad břevno Zelený. Jablonec se ale v druhém dějství nemohl dostat do potřebného tlaku i šancí. Až Trávníkův centr a střela Doležala zády k brance znamenala větší ohrožení pro branku soupeře. V 62. minutě zahrával Jablonec po faulu na Trávníka trestný kop z dvaceti metrů, k míči se postavil Jovović a střelou přes zeď poslal míč k tyči, brankář Fryšták si sice na míč sáhl, ale vytěsnit ho nedokázal – 2:1!

V 70. minutě unikl po levé straně Jovović, ve vápně se dostal k balonu Chramosta, pálil k tyči, ale Fryšták předvedl další famózní zákrok a podržel svůj tým. Sedm minut před koncem se dostal za jabloneckou obranu Tetteh a byl blízko vyrovnání, tváří tvář Hrubému ale neuspěl a nastřelil jabloneckého gólmana! Jablonecký brankář se znovu proti Tettehovi vyznamenal za tři minuty, to skočil útočníkovi soupeře pod nohy. Klokani zkoušeli už pět minut před koncem hru vabank, když posílali na vlastní rohový kop i brankáře Fryštáka, ale ani tento tah hostujícímu kouči nevyšel. Kouč Rada Rada v chladném počasí dokoučoval tým k další výhře jen v košili a radoval se spolu s hráči z prodloužení vítězné série.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 26 Holeš
O 13 Lischka goal
O 4 Pernica yellow card
O 12 Zelený
Z 27 Kubista
Z 8 Masopust down
Z 10 Trávník assist
U 19 Chramosta
U 15 Doležal down
U 25 Jovovič down goal

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 5 Hanousek up
O 22 Jankovič
O 6 Piroch
Z 7 Diviš
Z 3 Hübschman up
Z 77 Považanec up

Bohemians Praha 1905

B 30 Fryšták
O 16 Dostál
O 28 Hůlka
O 23 Kocič
O 14 Šmíd
Z 5 Bartek down
Z 21 Hašek goal
Z 4 Jindřišek
Z 7 Reiter down assist yellow card
U 33 Mašek down yellow card
U 19 Tetteh

Náhradníci

B 32 Bárta
O 27 Bederka
Z 17 Luts up
Z 2 Švec
Z 8 Záviška up
U 99 Kabajev
U 10 Nečas up
57%

Držení míče

43%
14/7

Střely / Na branku

8/3
94

Vyhrané souboje

82
12

Fauly

20