Brno HET liga, 27. kolo

FC Zbrojovka Brno

0
3

FK Jablonec

21’
Lukáš Masopust
28’
Jakub Považanec
67’
Jakub Považanec

Jablonečtí fotbalisté si vezou důležité tři body po tříbrankové výhře na hřiště poslední Zbrojovky Brno. O naše branky se postarali Masopust a dvakrát Považanec.


Vítězná jablonecká sestava z prestižního derby s Libercem vyběhla ve stejném složení také v brněnském Králově Poli. Domácí hrající o holý krk začali proti našemu týmu s respektem.

Z voleje pálil po odražené standardní situaci jablonecký Pernica, ale branku minul. Dost prostoru měl po vtipném vysunutí od Masopusta Holeš, ale přihrávku na spoluhráče mu brněnští vystihli. Jablonečtí tahali útoky především po pravé straně, po deseti minutách zde sprintoval Holeš, ale míč na zakončujícího Doležala pravý obránce propasírovat nedokázal. Po čtvrthodině hry se poprvé osmělili také domácí, Ashiru ale vzdálenější tyč jablonecké branky netrefil a míč do branky v těžké pozici nedostal ani Acosta. Ve 20. minutě Hanousek vtipně vysunul na levé straně Hübschmana, ten dal míč krásně pod sebe do vápna, kde ho ranou pod brněnské břevno uklidil Masopust – 0:1!

Ve 27. minutě bylo pro zachraňující se domácí ještě hůře, ve vápně fauloval pronikajícího Holeše Lutonský a rozhodčí Královec nařídil penaltu. Míč si postavil na penaltový puntík Považanec a s chladnou hlavou i nevýrazným rozeběhem poslal míč přesně k opačné tyči, než skončil Melichárek - 0:2.

Následně předvedl svou rychlost ve sprintu podél levé autové čáry rychlonožka Hanousek, jeho centr hlavičkoval Masopust, ale Melichárek zasahovat nemusel. V další šanci neuspěl proti brněnskému brankáři ani Doležal, gólman jeho střelu zkrotil pevně v náruči. O tři branky mohl Jablonec odskočit domácím chvíli před poločasem, jenže Masopustův brejk Doležal před brankou nedokázal zasáhnout. Z dálky zkoušel štěstí ještě Hanousek, ale i jeho pokusu scházela větší přesnost.

Po obrátce kopali jablonečtí rohový kop, který propadl až na zadní tyč k nekrytému Považancovi, ale jeho hlavička skončila jen v rukavicích Melichárka. Zbrojovka příliš nebezpečná nebyla, když už Sukup našel přesným centrem Růska, míč skončil vedle Hrubého svatyně. To jablonečtí byli nebezpečnější, v 55. minutě ideální centr Masopusta hlavičkoval Doležal půl metru vedle tyče a domácí si mohli opět zhluboka oddechnout.

V 66. minutě obléhali domácí jabloneckou branku, míč jim ale uzmul Masopust, pelášil s nim přes celé hřiště, ale dostal se s nim mimo střelecký úhel a sám nezakončil, balón se však dostal za vápnem k Považancovi, který krásně z dálky vypálil a míč skončil v brněnské síti – 0:3! Další šance ještě stačili spálit Masopust a střídající Chramosta.

Jablonec kontroloval vývoj zápasu i tříbrankové vedení, které dotáhl až do závěrečného hvizdu a skvěle se tak naladil na středeční finále poháru! Za to šance Zbrojovky na záchranu zůstává po dněšní prohře už jen v oblasti teorie.


Sdílet článek

FC Zbrojovka Brno

B 1 Melichárek
O 4 Pavlík
O 73 Sukup
O 13 Vraštil
Z 9 Acosta
Z 10 Ashiru down
Z 17 Kratochvíl down
Z 19 Lutonský yellow card
Z 8 Polák
U 32 Růsek
U 23 Škoda down

Náhradníci

B 33 Halouska
O 99 Juhar up yellow card
O 25 Kryštůfek
Z 11 Krejčí
Z 6 Pilík up
Z 16 Sedlák
U 14 Bazeljuk up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 13 Lischka
O 4 Pernica
Z 3 Hübschman assist
Z 8 Masopust down goal
Z 77 Považanec goal goal
Z 10 Trávník assist
U 15 Doležal down
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 22 Jankovič
O 6 Piroch
O 12 Zelený up
Z 14 Breda
Z 7 Diviš up
U 19 Chramosta up
53%

Držení míče

47%
8/1

Střely / Na branku

16/6
81

Vyhrané souboje

89
13

Fauly

16