Střížkov Přípravná utkání, příp.

FK Viktoria Žižkov

0
2

FK Jablonec

Naši fotbalisté mají za sebou druhé přípravné utkání. Ve středečním zápase na pražském Střížkově porazili góly Mihálika a Bredy druholigovou Viktorii Žižkov 2:0.

Našim hráčům se dařilo na levé straně hřiště, odtud hrozilo pro druholigového soupeře největší nebezpečí. V 8. minutě zde zakombinovali nováčci v jabloneckém dresu Janetzký s Kodrem, ale jejich úsilí ještě brankou neskončilo. Hned o minutu později se na stejné straně zrodila úvodní branka po pěkné kombinační akci, míč šel rychle po ose Janetzký - Breda, posledně jmenovaný našel před brankou volného Mihálika a Jablonec šel do vedení.

Náš tým poté musel nuceně střídat po necelé čtvrthodině hry, po jednom ze soubojů odešel otřesený Kubista, jehož nahradil ve středu zálohy Považanec. Další ohrožení branky Viktorie přišlo ve 27. minutě, po průniku Zeleného zakončoval ze středu hřiště Mihálik, střela ale byla zblokována na roh. V závěru první půle se k zakončení propracovali i Pražané, Podrazký zamířil těsně nad jablonecké břevno.

Do druhé půle kouč Klucký prostřídal, na hřišti zůstali jen Mihálik, Breda, Masopust a Považanec. Nová jedenáctka čelila v začátku druhého dějství dvěma pokusům domácích hráčů, brankář Bárta ale nemusel zasahovat. Na druhé straně po samostatné akci pálil Pospíšil, gólman ale stačil míč vyboxovat. V 61. minutě si Breda naskočil na ideální centr Ryse z pravé strany a přidal druhou jabloneckou branku.

Třetí branku měl na kopačce Masopust po ideálním vysunutí Mihálika, tvrdou střelu mu však stačil nohou vykopnout brankář Řehák. V další příležitosti zamířil těsně vedle tyče z voleje Mehanović. Hosté mohli korigovat konečné skore tři minuty před koncem, Urbanecova střela proskákala těsně vedle pravé tyče Bártovy branky.

Jak hodnotil zápas kouč Zdeněk Klucký? „Utkání i dnes splnilo svůj účel, opět jsme nechali zahrát všechny hráče. Jen se nám trochu rozrostla marodka, Diviš má asi horečku, s nataženým svalem nebyli k dispozici ani Doležal a Kučera. Kubista dostal hned v začátku zápasu loktem do obličeje a má zřejmě zlomenou nosní přepážku,“ uvedl ke stavu kádru trenér a pokračoval hodnocením. „Celkově byl ale přístup od hráčů dobrý, kluci i v tom horku sehráli slušný zápas. První půle byla trochu kvalitnější, druhou půli Žižkov přeci jen více vystrkoval růžky,“ uvedl kouč, který je i nyní spokojen s šíří svého kádru. „Máme prakticky všechny posty zdvojené. Víme, že ve Spartě či Slavii nyní vznikne jakýsi přetlak hráčů, kteří nebudou používáni nebo nebudou tak výkonnostně nahoře. Z těch fotbalistů, které by oni uvolnili, ale pro nás nepřipadá nikdo v úvahu. Nevidím tam, že by tam někteří hráči byli lepší, než které tu máme my,“ uvedl po vítězství nad Žižkovem Klucký. V sobotu jeho svěřence prověří další druholigový tým z Vlašimi.


Sdílet článek