Lázně Bohdaneč Přípravná utkání, příp.

FK Pardubice

0
1

FK Jablonec

Jedinou branku dalšího přípravného utkání proti druholigovým Pardubicím zařídil v teplém odpoledni v Lázních Bohdaneč útočník Martin Doležal.

Další přípravný zápas odehrál náš tým v Lázních Bohdaneč, městečku, jenž přesně před dvaceti lety zažilo roční ligovou epizodu v nejvyšší soutěži. Na jejich útulném stadionu nám byl soupeřem druholigový tým z nedalekých Pardubic. Trenér Klucký dal v zápase příležitost hráčům, kteří neměli takové vytížení ve středeční přípravě s Hradcem Králové, chyběli opory typu Pernica či Hübschman.

Jablonec se poprvé představil v sestavě s Trávníkem začal aktivně, ale s přibývajícím časem se hra opticky srovnala. Kapitán Lvíčat rozdal už během první půle několik solidních balonů za obranu. Hned v úvodu vymyslel kolmici pro Bredu, ten našel ještě lépe postaveného Diviše, pardubický brankář Knobloch ale stačil nohou zachránit. Brankář soupeře se měl co ohánět také v 5. minutě, to vyslal za obranu Kučera Doležala, ale ani jablonecký útočník na brankáře Východočechů nevyzrál. Sedmý tým loňské druholigové soutěže poprvé vážněji zahrozil po rohovém kopu. Na druhé straně prošel středem hřiště Trávník, Diviše ale opět vychytal pardubický strážce branky. Na gólmanovi soupeře si následně vylámal zuby i Kučera. Vyloženou šanci zahodili také Pardubice, exhradecký útočník Černý trestuhodně přestřelil z blízkosti penaltového puntíku.

Po změně stran pálil domácí Látal prudkou střelou vysoko nad, jablonecký Diviš byl při střelbě sice přesnější, ale jeho pokus stačil brankář efektivně vyrazit. V 56. minutě vychytal Valeš Černého, hned z protiútoku dostal šikovnou přihrávku za obránce Doležal a svou šanci chladnokrevně proměnil v naši vedoucí branku. Střídající Mehanović poté z voleje minul po centru Janetzkého o kousek branku, Mihálikova střela z šestnáctky byla zase zblokována. 350 diváků pak tleskalo hlavičce domácího Kováře, která skončila metr vedle Valešovy tyče. V závěru si domácí vypracovali ještě šanci Fouskem, ale Lischka stačil míč na brankové čáře vykopnout za již překonaným Valešem.

Konečné jednobrankové vítězství hodnotil trenér Zdeněk Klucký. „Dnes bylo na hráčích vidět, že toho mají opravdu plné kecky. Kluci tahali nohy a bylo na nich znát, že se únava už dost nashromáždila. Příští týden už trochu ubereme, tři týdny jsme teď makali a asi se to teď nasčítalo. I dnes jsme si ale vytvářeli šance, ale bylo vidět, že hráči už toho kondičně mají opravdu dost,“ konstatoval po skončení zápasu náš trenér.


Sdílet článek