Schwaz, Rakousko Přípravná utkání, příp.

FK Jablonec

1
0

Wolverhampton Wanderers FC

Kouč Klucký v zápase proti týmu, který touží po postupu do anglické Premier League, poprvé využil hráče na většinu zápasu. Proti Wolverhamptonu začal s rozestavením s dvěma útočnými hroty Doležalem a Mihálikem.

Do utkání vstoupil aktivněji náš soupeř, hned dvakrát se prokombinoval až před Valeše, ale jablonecká obrana v čele s gólmanem stála na pevných základech. Po čtvrthodině hry se začal osmělovat také náš tým. Divišovi nevyšel průnik do vápna, Doležal hlavičkoval mimo a vedle branky zamířil z dálky také Kubista. Na druhé straně se do dobré šance dostával Cavaleiro, Valeš ale stačil včas vyběhnout a znemožnit hráči lepší zakončení. Poměrně vyrovnanou partii první půle pak zakončil Zelený, jenž hlavičkoval v záklonu mimo tyče.

Po změně stran hrozil Jablonec nejdříve na pravé straně Divišem. V 52. minutě předvedl dravý průnik středem hřiště muž v masce Kubista. Po faulu na něj zahrával z 20 metrů trestný kop Trávník, míč poslal přesně přes zeď k tyči anglické branky – 1:0. Také Vlci zahrozili ze standardní situace, střela z kopačky nováčka Nevese skončila metr nad jabloneckou brankou.

Jablonec měl v těchto chvílích mírně navrch, Trávník ale nedokázal adresovat přesnější finální přihrávku pro Doležala. Padající balon mířící do vápna napálil z voleje vysoko a nepřesně Diviš. Po pěkné kombinační akci, která vznikla na levé straně po spolupráci Jankoviće a Diviše, zakončoval ve vápně Mihálik, jenže k naší smůle trefil jen nohy clonícího Doležala. Anglický tým v 60. minutě prostřídal většinu hráčů a v 69. minutě byli jejich fotbalisté blízko vyrovnávací brance, za naší obranu se dostal střídající Deslandes, ale míči dal opačnou faleš a ten skončil těsně vedle Valešovy tyče.

Také jablonečtí poslali v závěru do hry další střídající hráče. Wolverhampton sice přitlačil v závěru náš tým na vlastní polovinu, ale nejvážnější šanci si vypracoval jen po Roderickově střele, která mířila do náruče gólmana Valeše.

Trenér Zdeněk Klucký byl s průběhem zápasu i výkonem svých svěřenců spokojen. „Nastoupili jsme v silnější sestavě. Snažili jsme se, aby kluci odehráli pokud možno celé utkání. Střídali jsme, jen když někdo nemohl, nebo měl zdravotní problémy,“ uvedl k sestavě a pokračoval hodnocením výkonu. „Dokázali jsme držet balon a vyrovnali jsme se Angličanům v důrazu i v soubojích. Také rychlostně jsme na tom byli slušně. Z naší strany to bylo dobré utkání. I po prostřídání jsme to odehráli takticky dobře a nepouštěli jsme soupeře do šancí. Kluci to sehráli dobře,“ pochválil tým jablonecký trenér.


Sdílet článek