Andrův Stadion MOL Cup, 4. kolo

SK Sigma Olomouc

3
4

FK Jablonec

Jablonec si v Olomouci čtyřmi góly zajistil postup do jarního čtvrtfinále poháru MOL Cup. Zasloužil se o to především senzační začátek druhé půle, kdy naši hráči skorovali třikrát během osmi minut!

Trenér Klucký pozměnil pro pohárové utkání základní sestavu z různých důvodů na třech místech, do branky se postavil Bárta, příležitost dostal na kraji hřiště Zelený a do sestavy se vrátil po odpykání karetního trestu znovu Kubista.

V úvodní desetiminutovce se jablonečtí dostali do dvou gólovek. V 6. minutě Polom dával pomalou malou domů vlastnímu brankáři, toho využil číhající Masopust, postupoval na Reichla, ten mu ale stačil jeho střelu nohou vykopnout! Jablonec nevyužitá gólovka dlouho mrzet nemusela, jen o tři minuty později využil centr z levé strany nekrytý Kubista, který prostřelil bezmocného domácího brankáře – 0:1.

Po rohovém kopu domácích hlavičkoval na zadní tyči nad břevno Plšek. Když už se do šance dostával olomoucký Chorý, předvedl povedený obranný zákrok skluzem Kysela. Ve 21. minutě našel Texl ve vápně volného Plška, který pohotově srovnal skore – 1:1. Vzápětí pálil nad branku Sigmy Považanec. Domácí Chorý se v další akci dostal k odraženému balonu, Bárta v jablonecké brance ale stačil prudký míč vyboxovat. V 25. minutě dostal parádní balon za obranu Tecl, tělem se dostal před Poloma, jeho střelu pak gólman Reichl se štěstím vyrazil na břevno! Po půlhodině hry musel trenér Klucký nuceně střídat, zraněného Hanouska nahradil rychlonožka Jovović, Zelený se stáhl na místo odstupujícího hráče. Jablonec spoléhal na rychlé brejky, po přiťuknutí Tecla pálil vysoko nad Masopust, do stejných míst mířil zbrkle i Jovović. V závěru prvního poločasu vyzkoušel pozornost brankáře Bárty Hála, ten byl ale u tyče včas. Když už se zdálo, že oba týmy půjdou do kabin za nerozhodného stavu, chyboval Kysela, míč se dostal k olomouckému Hálovi, který i s pomocí tyče dopravil míč do jablonecké sítě – 2:1.

Na Andrově stadionu bylo srovnáno hned dvě minuty po poločase, Jovović procedil míč z levé strany hřiště k Teclovi, který zblízka opět srovnal na 2:2. Senzační úvod druhého dějství měl však pokračování, za vápnem napřáhl v 50. minutě Kubista a jeho přesná rána zapadla k tyči olomoucké branky 2:3! Viditelně rozhození domácí kupili chyby v rozehrávce, jabloneckým hráčům se otevíral prostor pro rychlé akce. Rychlý výpad našich barev měl pro domácí fatální následky v 55. minutě, to Tecl zakončil svérázný průnik přesnou střelou na 2:4! Jablonec brutálním nástupem otočil nepříznivý vývoj třemi góly v rozmezí osmi minut.

Sigma se poté přeci jen oklepala z šoku a tlačila se do zakončení. Velkou šanci na snížení propásl Plšek dvacet minut před koncem, když k němu propadl balon před vápnem, olomoucký záložník ale nemířil přesně. Jedenáct minut před koncem kopali domácí trestný kop, míč se před brankou ve skrumáži odrazil k Chorému, který zblízka snížil na 3:4 a domácí tím dostal opět do hry. Tři minuty před koncem zaváhal v rozehrávce brankář Bárta, svou chybu ale ve sprintérském souboji s Jemelkou stihl napravit a balon zalehnout. Závěr zápasu už větší šanci nepřinesl ani v prodloužení a Jablonec se raduje z postupu do jarního čtvrtfinále po vítězství 4:3 v Olomouci.


Sdílet článek