Xaverov Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

0
3

FC Hradec Králové

Jablonec se do závěrečných bojů zimní Tipsport ligy neprobojoval. V posledním utkání ve skupině nečekaně vysoko prohrál s druholigovým Hradcem Králové vysoko 0:3.

Druholigový soupeř navíc nastoupil v kombinované sestavě a Jablonec začal očekávaným náporem. Hned v úvodní minutě zahodil šanci Mihálik, brankou neskončila ani střela Holeše. Ve skluzu poté zakončoval na zadní tyči Považanec Trávníkovu standardní situaci, jenže jen do boční sítě.

Úvodní tlak jabloneckých barev branku nepřinesl, naopak hosté se poprvé na zteč vydali po čtvrthodině hry. Nejdříve přímý kop Schwarze hlavou usměrnil těsně mimo jablonecké tyče Vlkanova. Prakticky vzápětí hradecký Šípek využil zaváhání jabloneckých obránců a poslal Východočechy do vedení. Jablonec dál držel balon na svých kopačkách, ale před brankou mu scházel větší klid v zakončení. Mihálik rozvlnil jen boční síť a střelou z dálky prověřil Jovović připravenost brankáře Vízka.

Votroci ve 34. minutě nezjištně přidali druhou branku, když Vlkanova dloubl šikovně balon přes jablonecké obránce na Schwarze a ten prostřelil Hanuše podruhé. Těsně před poločasovým hvizdem navíc fauloval v pokutovém území Hübschman Martana a z nařízené penalty přidal třetí branku Hradce Schwarz.

Také po změně stran pokračovala optická převaha našich barev, jenže soupeřova branka pro nás nadále zůstávala zakletá. Větší přesnost scházela střelám Jankoviće a Mihálika. Soupeřův brankář naopak dobře zasáhl proti dalekonosné střele Považance. Dvakrát zkoušel zakončit hlavou i Doležal, ale ani v jednom případě nemusel strážce hradecké branky zasahovat.

Jablonci se dnes nepodařilo skórovat a porážkou 0:3 se připravil o závěrečnou vyřazovací účast v zimní Tipsport lize. Trenér Petr Rada nesl tříbrankovou porážku nelibě. „Dostali jsme prakticky tři vlastní góly. U první branky chyběla komunikace, u druhého gólu necháme Vlkanovu, když to můžeme obloučkem sehrát. Pak přišla penalta a rázem to bylo 0:3,“ popisoval tři inkasované branky jablonecký trenér. „Drželi jsme sice balon, ale Hradec hrál z takových dvou optických bloků, vždycky vyrazil do brejku a potrestal nás. Šance a náznaky jsme tam měli. Vím, že druholigový soupeři se namotivují, ale prohrát 0:3 je hodně. Dostali jsme facku, hráči si to musí přes neděli vstřebat a v pondělí se k tomu vrátíme, protože takovýmto skore nemůžeme prohrát,“ poznamenal k závěrečné porážce na turnaji.

Dnes v naší sestavě chyběl nejlepší střelec našeho týmu Stanislav Tecl, o jehož služby opět projevila zájem Slavia Praha. V jednání je tak opět přerušení hostování z pražského klubu. „Je to situace, která nás velmi tíží. Bude na vedení obou klubů, jak se k tomu postaví. Pokud by Standa opravdu odešel, museli bychom se po někom dalším poohlédnout. Byla by to pro nás velká ztráta, protože Standa je pro nás důležitý hráč, což se i dneska s Hradcem Králové projevilo,“ uvedl Rada k osobě Stanislava Tecla.


Sdílet článek