SK Viktorie Ledvice Česká liga U19 B, 23. kolo

FK Teplice

2
1

FK Jablonec

V utkání 23. kola České ligy podlehl starší dorost FK Jablonec B týmu FK Teplice 1:2 (1:1). Jablonec sice v prvním poločase vedl, domácí však po standardní situaci srovnali. Po obrátce chyba hostů ve středu hřiště umožnila teplickým rychlou akci, z které vsítili vítězný gól.

V 6. minutě po rohovém kopu zprava Kányai mířil hlavou nad branku Jablonce. V 19. minutě zatáhl Urbánek míč vpravo až k brankové čáře, posunul míč Vojtovi Horáčkovi, který našel před brankou osamoceného Musílka, jeho střela po zemi skončila vedle levé tyče. Ve 22. minutě z dálky prudce vypálil Bělina a jeho střelu mířící pod břevno gólman Košťál vytěsnil nad branku. Za tři minuty vyslal Podzimek oblouk do vápna, kde Kinčl hlavou branku přestřelil. Jablonec se ujal vedení ve 26. minutě brankou Vojty Horáčka, jehož přesně mezi zadáky domácích našel Bělina a Horáček se sám před gólmanem nemýlil. Zvýšit mohli jablonečtí v 33. minutě. To nejprve vypálil Bělina, brankář míč jen odrazil vlevo k dobíhajícímu Kinčlovi, kterému brankář míč srazil mimo branku na roh. Na druhé straně v 35. minutě vystřelil Šourek a míč se odrazil od horní části břevna za branku. Z další akce domácí získali rohový kop. Ten z pravé strany rozehráli nakrátko a z centrovaného míče vznikla před Mazánkem skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval Kányai a zblízka poslal míč do sítě – 1:1. V poslední minutě první půle pronikl důrazný Vojta Horáček do vápna, ale jeho ránu gólman lapil.

Ve druhém poločase se moc šancí na obou stranách už neurodilo. Neujala se Podzimkova střela v 54. minutě. Na druhé straně vzápětí zlikvidoval Mazánek střelu Černého. V 65. minutě po trestném kopu zleva střílí na zadní tyči hlavou Náhlovský, Mazánek byl však na místě. Z rozehrávky přišli jablonečtí ve středu hřiště o míč, soupeř rychle přešel do protiakce, na jejímž konci střela Frány přes Mazánka znamenala vedení pro domácí. Jablonec se s přibývajícím časem sice dostával do tlaku, z kterého ale šance nepřicházely. Poslední možnost měl v 85. minutě Kratochvila, ale míč z jeho hlavy branku přeletěl.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek