Stadion Letná MOL Cup, SF

FC Zlín

0
1

FK Jablonec

Branka Lukáše Masopusta rozhodla o vítězství jabloneckých barev v semifinále MOL Cupu na hřišti Fastavu Zlín. Jablonec se tak probojoval do finále soutěže!

Trenér Rada zůstal i v pohárovém zápase věrný totožné základní sestavě z minulého zápasu na Spartě.

Jablonec začal semifinálový duel aktivně, Jovović měl po sklepnutí Chramosty na své levé straně dost prostoru, jenže místo zakončení nesmyslně přihrával Doležalovi. První domácí útok táhl středem hřiště zlínský Ekpai, ale na Hrubého vyslal jen propagační střelu bez větší razance. O mnoho nebezpečnější byla prudká střela domácího kapitána Jiráčka, jehož střelu vyrazil na roh brankář Hrubý. Na druhé straně napálil odražený balon ve vápně osamocený Holeš, jenže míč mu sjel po noze a vůbec domácí branku Fastavu neohrozil. Ve 20. minutě udržel Doležal dlouhý balon, zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Joviviće, jeho střelu gólman Zlámal dokázal ztečovat, míč přesto padal do soupeřovy branky, ale obránce Bijimine jej těsně před brankovou čarou dokázal vykopnout. Jablonec byl za svou aktivitu odměněn vedoucí brankou až ve 28. minutě, Kubista prudkou hlavičkou vyslal na zteč Doležala, ten zacentroval před branku, kde rybičkou míč umístil přesně k domácí tyči Lukáš Masopust – 0:1!

Domácí kouč Petržela reagoval na nepříznivý stav nasazením útočníka Železníka na úkor Mehanoviće. A domácí se přeci jen v závěru tlačili před jabloneckou branku. Ve 38. minutě se dral do zakončení domácí Vukadinović, ale Lischka mu balon čistě vypíchl. Poté se střetl v našem vápně stejný hráč s brankářem Hrubým, ale ani tentokrát rozhodčí příhoda na penaltový puntík neukázal. Jablonec kontroval velkou šancí pět minut před poločasem při rychlém jabloneckém brejku, to zacentroval Jovović na osamoceného Chramostu, ten ve vyložené pozici střílel těsně vedle pravé Zlámalovy tyče. Na druhé straně musel těsně před Holzrem uklidit míč raději na roh Trávník.

Oba trenéři o poločase sáhli ke střídání, v jablonecké obraně nahradil Zeleného Hanousek. Hned po změně stran zahrozili fotbalisté Fastavu po centru Ekpaie, na zadní tyči hlavičkoval nebezpečně Holzer a Hrubý stačil míč u tyče vyrazit na rohový kop! Náš gólman musel být pozorný také po dalekonosných střelách Bača a Bartošáka. Na jablonecké straně nemířila do branky hlavička Doležala.

Druhý gól mohli naši hráči přidat v 63. minutě, Masopust vystihl domácí rozehrávku pelášil na branku, kde našel ještě lépe postaveného Doležala, jeho střelu skvěle vyrazil výborný Zlámal! Doležal byl v permanenci i o pět minut později, na prsa si zpracoval vysoký balon a pak jej poslal k naší smůle jen do boční sítě Zlámalovy svatyně. Jablonec ke svým brejkům hodně využíval levou stranu a aktivního Jovoviće, jenže ani jemu se do výraznějšího zakončení probojovat nepodařilo. Zahrozil tak domácí Zlín, Ekpai posadil centrovaný balon na hlavu střídajícímu Troremu, ale balon mířil mimo jabloneckou branku.

Jablonečtí nepustili domácí ani v samém závěru do většího zakončení a po výhře 1:0 se radují z postupu do finále MOL Cupu, v kterém si to rozdají s pražskou Slavií.


Sdílet článek