Zbuzany Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

1
1

FC Vysočina Jihlava

Jablonečtí fotbalisté remizovali v úvodním utkání přípravy na novou sezonu 1:1 s Vysočinou Jihlava. V průběhu utkání měli naši fotbalisté několik šancí na zvýšení jednobrankového náskoku, ale o výhru přišli v poslední minutě zápasu.

V okleštěné sestavě nastoupili v úvodním utkání přípravy na novou sezonu jablonečtí fotbalisté proti čerstvě druholigové Vysočině Jihlava. „Někteří hráči začali později a trénují teprve dva dny, proto tu dnes nebyli. Mimo byl i lehce zraněný Kratochvíl. Zkusili jsme jen Acostu, ale je vidět, že není v takové zátěži, aby mohl hrát, chytaly ho křeče. Trénovali jsme ještě dnes normálně dopoledne a chtěli jsme tento zápas odehrát v co nejvíce lidech,“ konstatoval jablonecký kouč Petr Rada.

V malebném areálu pražských Zbuzan mohl hned v úvodu dvakrát skórovat Masopust, v první šanci mu po přihrávce Považance střelu jihlavští zblokovali, podruhé se dostal jablonecký křídelník až před brankáře, ale branku v čisté tutovce trestuhodně minul. Další jabloneckou akci nezakončil Doležal a neuspěl ani technický oblouček Masopusta pod břevno. Centr Hanouska nedokázal mezi tři tyče usměrnit ani vysoký Doležal. Až ve 24. minutě zakombinovali na levé straně Masopust s Hanouskem, následnou přihrávku před vápno skvěle trefil Vojta Kubista na 1:0, brankář Řehák si na míč sice sáhl, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal.

Jihlavští poprvé vážněji zaměstnali našeho brankáře ranou Fulneka, Hanuš jí však stihl vyrazit. Přesně po půlhodině hry orazítkoval tyč branky Vysočiny prudkou střelou Holeš. Za další tři minuty táhl jablonecký brejk Považanec, ke skorování vyzval opět Masopusta, jenže tomu dnes asi nebylo přáno, balon poslal opět těsně vedle tyče jihlavské brány. Před poločasem ještě táhl přečíslení soupeře Zoubele, jeho přihrávku na spoluhráče ale vystihl výborně Hanousek a zabránil rodícímu se nebezpečí.

Po zkrácené pauze zápas pokračoval druhým poločasem, padající oblouček vedle branky Vysočiny poslal Janković. V 58. minutě předvedl svou rychlost obraně Jihlavy Hanousek, utekl všem, ale ztroskotal až na výborném zákroku jihlavského gólmana, který jeho střelu vykopl nohou. V 60. minutě zastavil pronikajícího Klímu v pokutovém území nedovoleně Holeš a soupeř kopal penaltu. Neradovu přízemní střelu ale lapil u tyče skvělý Hanuš a skore se tak neměnilo!

Prakticky z protiútoku pálil těsně nad aktivní Považanec. Jinak už byla obrana Jihlavy mnohem kompaktnější než v prvním poločase a jabloneckým hráčům se do ní pronikalo jen stěží. Nad střílel ještě Hanousek. V 89. minutě se hostující Levin opřel do míče za hranicí vápna a i s pomocí teče dokázal srovnat na konečných 1:1.

Zápas splnil to, co jsme od něj očekávali. Hráli jsme s kvalitním soupeřem, což je pro nás důležité. Výsledek mě trochu mrzí, zbytečně jsme totiž ztratili vítězství v 90. minutě po naší chybě. Je pravda že soupeř zahodil ještě i penaltu. Naše zahozené šance mě mrzí, mohli jsme se totiž v klidu dostat do dvoubrankového vedení. Ale důležité teď je, že jsme odehráli těch devadesát minut. Na některé hráče už to bylo moc, měli toho v této fázi přípravy plné zuby. Tito hráči měli prakticky volno jen v neděli, jinak trénují dvoufázově,“ uvedl po skončení zápasu kouč Rada.


Sdílet článek