Neveklov Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

6
2

FC Sellier & Bellot Vlašim

Jablonečtí fotbalisté v druhém přípravném utkání přestříleli 6:2 druholigovou Vlašim. Trenér dal v zápase příležitost všem hráčům a ty se mu odvděčili šesti góly v síti soupeře.

V druhém přípravném utkání asistoval tým trenéra Petra Rady u znovu otevření nových kabin na hřišti v Neveklově, kde byl jeho soupeřem osmý tým druholigové soutěže z Vlašimi.

Náš tým si už v prvním poločase vybudoval tříbrankový náskok. Na úvodní branku se čekalo do osmé minuty, to Vojta Kubista vybojoval ve středu hřiště míč, posunul ho na pravé křídlo Chramostovi, ten následně předložil míč před branku Jovovićovi a náš tým rychle vedl. Jablonec byl nadále aktivnější v zakončení, Chramostova střela skončila těsně vedle, s Jovovićovou ránou si poradil brankář Beník a Trávníkově pokusu scházela větší razance. Hosté se poprvé do zakončení dostali po pětadvaceti minutách, Salemani ale mířil jen do středu Hrubého branky. Ve 28. minutě se hezky uvolnil před vápnem soupeře Trávník a pak prudkou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Hezké druhé jablonecké brance neváhal zatleskat i jindy náročný kouč Petr Rada. Středopolař Trávník mohl brzy přidat další branku, po půlhodině hry zahrával trestný kop, který s jemnou tečí skončil na břevně vlašimské branky! Sedm minut před poločasem se dostal míč z levé strany k Vojtovi Kubistovi, který těžký balon pohotově napálil k tyči na 3:0. Zvýšit jablonecké vedení mohl ještě do poločasu Jovović, jenže v dobré příležitosti mířil vysoko nad.

Trenér Rada o poločase prostřídal, a i dalším hráčům se dařilo na pažitu proměňovat vytvořené šance. Čtyři minuty po změně stran zvýšil hlavou na 4:0 Doležal po centru Masopusta. Právě Masopust zvyšoval za dalších šest minut na pětigólový rozdíl, když nadvakrát překonal vlašimského brankáře. Šestá branka v síti soupeře přišla po akci Jovoviće, který zleva procpal balon na Masopusta a ten propálil bezmocného Beníka.

Z dálky napřáhl i Považanec a hodně tak vylekal gólmana soupeře, balon jen těsně minul jeho vzdálenější tyč. Hosté se v 72. minutě dočkali snížení, jejich branku zaznamenal ještě loni jablonecký Kučera, který zblízka překonal brankáře Hrubého a snížil na 6:1. Následná Doležalova hlavička mířila mimo tyče. Stejný hráč ještě chvilku před koncem v dobré pozici nastřelil nohy gólmana. Konečnou podobu výsledku dal náš protivník, když Fortelný perfektně kopl trestný kop přes zeď a s pomocí tyče stanovil konečné skóre na 6:2.

Trenér Petr Rada mohl být po zápase spokojený. „Byli jsme na tom dneska už líp, největší únava po deseti dnech už odešla. Bylo tu velké hřiště, za které jsme byli rádi. Měli jsme tam ještě další šance, které jsme měli proměnit, musíme si na tom dát ještě více záležet. Dostali jsme v závěru zbytečné branky, ten trestňák trefil soupeř krásně, s tím se dá těžko něco dělat. Celkově ten zápas dnes splnil účel. Hráči mají poprvé v neděli zasloužené volno a v pondělí najedeme znova na tréninky, ve středu nás čeká další zápas s Varnsdorfem,“ nastínil další program týmu trenér, který je zatím spokojený i s novými hráči. „Pracují a plní zatím dobře. Bude to samozřejmě chvilku trvat, než se do toho dostanou a zvyknou si na novou partu, nové věci a návyky,“ dodal jablonecký kouč.


Sdílet článek