Střelnice FORTUNA:LIGA, 4. kolo

FK Jablonec

4
1

MFK Karviná

Jan Chramosta
28’
Martin Doležal
45’
Lukáš Masopust
53’
Marek Janečka
72’
90’
Lukáš Budínský

Jablonečtí fotbalisté se dočkali touženého vítězství. V druhém domácím zápase zatížili konto Karviné čtyřmi góly a slaví první tři body v sezoně.

Proti Karviné vyrukoval kouč Rada poprvé v sezoně s dvěma klasickými útočnými hroty – Doležalem a Chramostou. Do základní sestavy se vrátil i minule nemocný Masopust na úkor Acosty.

V samém úvodu nebezpečný centr Masopusta hlavičkovali karvinští obránci nad vlastní břevno. Naopak hostující Budinský po rychlém brejku trefil vrchní sedačky na jižní tribuně.

V 7. minutě se dožadovali jablonečtí odpískání poměrně jasného pokutového kopu po zákroku Kocsise na Doležala, ale píšťalka rozhodčího Nenadála zůstala překvapivě v klidu, na rozdíl od našeho hlavního kouče. Doležal zkoušel při další zteči hledat na vzdálenější tyči Jovoviće, ten ale těžký balon nestačil usměrnit do odkryté branky. V 10. minutě hosté vyprodukovali nebezpečný střílený centr Ćoliće, který proletěl skrz celým našim pokutovým a Střelnice si hlasitě vydechla. Ve 13. minutě přišel nádherný moment, když z vlastní půlky vyslal dlouhým pasem Trávník za soupeřovu obranu Jovoviće, ten tváří tvář gólmanovi trefil tyčku!

V 18. minutě zahrozili i hosté, centr Wágnera napálil ve vápně bez přípravy Panák a donutil Hrubého k vyboxování balonu. Na opačné straně centr Hanouska už od rohového praporku přizvedl Doležal hlavou až k Holešovi, jeho povedená rána ke vzdálenější tyči těsně minula cíl. Ve 24. minutě zvonila tyčka také na jablonecké straně, odražený balon se dostal k Janečkovi, jeho střelu ale dokázal s vypětím všech sil vytěsnit Hrubý na tyčku! Jablonec se tlačil před soupeřovu branku, Masopust se obtočil kolem Tusjaka, jeho centr sklepl ve skluzu těsně mimo opět Doležal. Za další minutu už ale diváci slavili, Jablonec napadal soupeře už při vlastní rozehrávce a k chybě donutil obránce Kocsise, který chtěl hrál na brankáře, ale naservíroval míč Chramostovi a ten už vybíhajícího Berkovce prostřelil – 1:0!

Jovovićův nápřah za vápnem skončil nad karvinskou brankou. Jablonečtí kroužili kolem karvinské šestnáctky jako supy. V závěru prvního poločasu vypadal hodně divně v pokutovém území i zásah na Holeše, ale ani tento moment neposoudil hlavní arbitr jako penaltový. Když v 45. minutě hlasatel oznamoval nastavený čas první půle, kopali jablonečtí Trávníkem rohový kop, po kterém Doležal nekompromisní prudkou hlavičkou k tyči rozjásal Střelnici podruhé!

První velká šance po změně stran přinesla další branku v síti soupeře. V 53. minutě Hübschman skvěle ve středu hřiště vysunul Chramostu, ten si před vápnem narazil s Doležalem, celou akci pak ve skluzu zakončil Masopust na 3:0!

Na Karvinou se valil dál útok za útokem. Jenže Berkovce předváděl své kvality, Chramostovu ránu vykopl nohou, v další šanci skvěle zasáhl i proti tvrdé střele Doležala. Fantastický zákrok si karvinský gólman vytáhl také proti technické střele Jovoviće, který si předtím vtipně narazil s Lischkou. V 72. minutě unikl do rozhozené karvinské obrany po pravé straně Masopust, jeho centr si srazil k tyči vlastní branky hostující Janečka na 4:0. Necelé tři tisícovky diváků tlačili domácí za dalšími góly, a z tribun se ozývalo přání o pětibrankovém přídělu. Přání fanoušků mohl splnit v 78. minutě střídající Ikaunieks, jenže z výborné pozice netrefil karvinskou branku. Stejný hráč nevyzrál na Berkovce ani z otočky pět minut před koncem zápasu.

V nastavení hosté kosmeticky upravili závěrečné skore zápasu, když přesnou křížnou střelou k tyči snížil na konečných 4:1 Budinský.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 13 Lischka
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust down goal
Z 10 Trávník assist
U 19 Chramosta goal assist
U 15 Doležal down goal
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 2 Hovorka
O 22 Jankovič up
Z 18 Acosta
Z 27 Kubista
Z 7 Považanec up
U 9 Ikaunieks up

MFK Karviná

B 12 Berkovec
O 2 Čolič
O 11 Kocsis down
O 26 Letič
Z 23 Budínský goal yellow card
Z 66 Janečka
Z 70 Mertelj
Z 14 Moravec
Z 20 Tusjak down
U 27 Panák down
U 15 Wágner assist

Náhradníci

B 18 Pastornický
Z 10 Lingr
Z 25 Suchan up
Z 6 Šisler up
Z 21 Weber
U 17 Guba up
U 24 Ramírez
52%

Držení míče

48%
16/8

Střely / Na branku

13/3
87

Vyhrané souboje

68
11

Fauly

14