Eden FORTUNA:LIGA, 5. kolo

SK Slavia Praha

0
2

FK Jablonec

44’
Martin Doležal
77’
Tomáš Holeš

Jablonec znovu potvrdil, že se mu v pražské Eden Aréně daří. Dnes zaskočil na domácí půdě zatím suverénní Slavii Praha. Hrálo se utkání s velkými šancemi na obou stranách, naši výhru trefili ze vzduchu Doležal a Holeš.

Se dvěma změnami v základní sestavě vyrukoval Radův tým v pražském Edenu proti Slavii. Na úkor Chramosty hrál v záloze Kubista, na stoperu dostal tentokrát přednost před Břečkou Hovorka. Pražané po úterním vyřazení sáhli ke třem změnám, exjablonecký Zelený nahradil Bořila, na křídle se objevil místo Zmrhala Baluta a v útoku hrál místo Tecla vysoký Škoda.

Hned v úvodu zatáhl šikovně balon Hanousek, dal přihrávku před vápno na Kubistu, jeho tečovaný pokus šel ale jen do středu branky. Po druhém rohovém kopu Jablonce napálil na bránu Koláře odražený balon Holeš, domácí stačili jeho bombu vykopnout a do naší rozhozené obrany rázem šel z vlastní půlky domácí Stoch, výborný Hanousek se naštěstí stačil ve sprintu vrátit a uchránil Jablonec od inkasování. Domácí se poprvé osmělili po čtvrthodině hry, Hušbauerův pokus z 25 metrů prolétl nad Hrubého břevnem.

Nebezpečnější byl ale nadále náš tým, Jovović efektně zasekl ve vápně a nechal projet Balutu, pak před brankou hledal číhajícího Masopusta a jen skvělý postřeh brankáře Koláře držel domácí nad vodou. Jablonecká akce však pokračovala, ve vápně měl dost prostoru následně Doležal, ale balon mu nesedl ideálně. Ve 28. minutě pálil z první Sýkora a levačkou těsně minul naši tyčku. Ve 35. minutě se zrodila další tutovka našeho týmu, do šestnáctky se prokličkoval Jovović, našel Kubistu tomu ale i v druhém případě stačili domácí obránci střelu zblokovat na roh. Náš tým byl za svou aktivitu gólově odměněn až minutu před poločasem, když na levé straně vybojoval balon Holeš, následný centr Masopusta pak ideálně v běhu trefil hlavou přesně do šibenice Doležal!

Sedm minut po obrátce chyboval v rozehrávce Hovorka, jeho zaváhání nedokázali domácí zužitkovat, protože po následné střele Sýkory k tyči vytáhl bravurní zákrok večera brankář Hrubý! Domácí se pak dožadovali odpískání penalty po údajné ruce Lischky, ale následné video prohřešek proti pravidlům nepotvrdilo. V 60. minutě trefil Stoch z volného kopu ruku Trávníka, který byl ve zdi ve vápně a tentokrát už video potvrdilo penaltu proti našemu týmu. Míč si postavil kanonýr Škoda, ale Hrubý v brance jeho střelu doprostřed branky i v pádu stačil fantasticky vyrazil! Jablonci se nedařilo držet déle balon na svých kopačkách a dostával se pod tlak „sešívaných“. Ten ale postupně polevoval a Jablonec pevně čekal na svou šanci.

Dvanáct minut před koncem šikovně proklouzl po levé straně Jovović, ve vápně kličkou obelstil Ngadea a pak přesným centrem našel nabíhajícího Holeše, který hlavou trefil přesně do protipohybu brankáře na 2:0 pro zelenobílý tým. Za další dvě minuty mohlo být naše vedení ještě větší, tentokrát po centru Jovoviće mířil hlavou pod břevno Doležal a tentokrát Kolář předvedl výborný zákrok Kolář, když vyrazil míč na roh. Minutu před koncem přišla další jablonecká obrovská šance, když Masopust vysunul střídajícího Chramostu, ten ale trestuhodně sám přes brankářem přestřelil Kolářovu svatyni. V sedmiminutovém nastavení zkoušel překvapit Hrubého z velké dálky Baluta táhlou střelou, ale rozezvonil jen břevno naší branky. V úplně poslední akci stihl vykopnout z brankové čáry míč už za překonaným Hrubým Masopust a následně byl zápas ukončen.

Jablonec potvrdil, že se mu na stadionu v Edenu nesmírně daří, neprohrál tu i na šestý pokus v řadě a je prvním týmem, který letos obral Slavii o body.


Sdílet článek

SK Slavia Praha

B 1 Kolář
O 5 Coufal
O 19 Deli down
O 12 Zelený down
Z 20 Baluta
Z 10 Hušbauer
Z 13 Ngadjui
Z 22 Souček yellow card
Z 17 Stoch down
Z 6 Sýkora yellow card
U 21 Škoda yellow card

Náhradníci

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš goal
O 2 Hovorka
O 13 Lischka
Z 3 Hübschman
Z 27 Kubista
Z 8 Masopust assist
Z 10 Trávník down
U 15 Doležal down goal
U 25 Jovovič down assist

Náhradníci

O 23 Břečka up
O 22 Jankovič
Z 18 Acosta
U 19 Chramosta up
62%

Držení míče

38%
16/7

Střely / Na branku

13/6
89

Vyhrané souboje

95
16

Fauly

11