Střelnice FORTUNA:LIGA, 6. kolo

FK Jablonec

3
0

SK Sigma Olomouc

Martin Doležal
57’
Martin Doležal
62’
Michal Trávník
89’

Jablonečtí fotbalisté dosáhli na třetí vítězství v řadě. V souboji dvou pohárových zástupců doma smetli 3:0 Sigmu Olomouc třemi góly v průběhu druhého poločasu.

Po výhře na Slavii udělal jablonecký kouč pro domácí utkání s Olomoucí jedinou změnu v základní sestavě, místo středopolaře Kubisty dostal příležitost v útoku Chramosta. Jablonečtí svého soka zatlačili, jenže šance opět zahazovali. Už v 2. minutě sklepl zády k bráně vysoký balon Doležal pro Chramostu, tomu ale byla branka soupeře malá. Do stejných míst, tedy nad mířil o chvíli později i Jovović. Obrana Hanáků si poradila i s nebezpečným centrem Holeše, který raději zahrála na roh. Právě po rohovém kopu Trávníka se snesl míč přesně ke kopačkám Doležala, jablonecký útočník pálil z voleje, ale houšť těl na brankové čáře nepropálil. Sigma se poprvé ke zteči odhodlala v 19. minutě, po centru Vepřeka prověřil Hrubého Texl. O chvíli později se zjevil v dobré pozici na druhé straně Holeš, jenže místo zakončení volil nepřesný centr na své spoluhráče. V 25. minutě zahrál nešikovně ve vlastním pokutovém území míč Zahradníček k Chramostovi, tomu ale včas stihl skočit pod nohy pozorný brankář Buchta. Jablonecký útočník Chramosta byl blízko vedoucí brance znovu po půlhodině hry, tentokrát vystihl nepovedenou malou domů Jemelky, ale brankáře Buchtu neprostřelil, padající míč pak zahrál do autu raději dobíhající Vepřek. Chramosta do třetice znovu pálil křížnou střelou, ale tyč tentokrát minul cíl zhruba o metr. Pět minut před poločasem centroval z levé strany Hanousek a míč skvěle hlavičkoval Masopust, jenže skvělý Buchta mrštným skokem míč u tyče vyrazil! Až v samém závěru první půle se připomněli znovu hráči Sigmy, nejdříve Chvála hlavičkoval hodně nepřesně, v druhé příležitosti skvělým obranným zákrokem Hanousek obral o míč Zahradníčka.

Poprvé po změně strany zakončoval po akci Jovoviće Masopust, ale mezi tři tyče se netrefil. V 57. minutě už ale výborný Buchta kapituloval, přetažený trestný kop Trávníka trknul hlavou na zadní tyči vysoký Doležal – 1:0! Po další standardní situaci se dostal ve vápně k odraženému balonu Chramosta, míč si zpracoval na prsa, ale střelu mu obránci stačili zblokovat na roh. Jablonecké to ale dlouho mrzet nemuselo, na pravé straně Chramosta vybídl stříleným centrem ke skórování opět Doležala a ten skluzem před bránou usměrnil míč podruhé do sítě Sigmy – 2:0.

Hosté se do hry mohli dostat za další dvě minuty, Kalvachova povedená střela těsně minula Hrubého levou tyč! Texlovově hlavičce zase scházela větší razance. Na druhé straně se jablonečtí zlobili po pádu Hanouska v pokutovém území, ale penalta se nepískala. Sigma po druhé brance notně ožila a snažila se kombinovat na naší půlce. Střelnice si zhluboka vydechla po rohovém kopu Zahradníčka, který proletěl skrz celé naše pokutové území. Z brejku vyzkoušel pozornost Buchty střídající Kubista. Definitivní jablonecká pojistka přišla v 89. minutě, akci táhl Doležal, odražený balon se dostal za vápnem k Trávníkovi a ten nádherným technickým lobem o tyč pokořil Buchtu na závěrečných 3:0!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 2 Hovorka
O 13 Lischka
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust
Z 10 Trávník down goal assist
U 19 Chramosta down assist
U 15 Doležal goal goal assist assist
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 23 Břečka
O 22 Jankovič
Z 18 Acosta up
Z 27 Kubista up
Z 77 Považanec up
U 9 Ikaunieks

SK Sigma Olomouc

B 30 Buchta
O Chvátal down
O 2 Jemelka down
O 12 Štěrba
O 21 Vepřek yellow card
Z 8 Houska
Z 22 Kalvach
Z 47 Texl
Z 23 Zahradníček
U 14 Dvořák yellow card
U 11 Manzia down

Náhradníci

B 1 Reichl
O 18 Polom up
Z 20 Falta
Z 6 Plšek up
Z 27 Sladký up
U 26 Nešpor
U 10 Yunis
49%

Držení míče

51%
20/10

Střely / Na branku

8/3
99

Vyhrané souboje

87
14

Fauly

12