Brno FORTUNA:LIGA, 7. kolo

SFC Opava

2
0

FK Jablonec

Joel Ngandu Kayamba
24’
David Puškáč
61’

Jablonečtí fotbalisté nezvládli roli papírového favorita a před reprezentační pauzou prohráli v brněnském azylu s Opavou 0:2.

Pro utkání s Opavou poslal kouč Rada na brněnský trávník sestavu s Ikaunieksem a Doležalem, střed hřiště svěřil místo Hübschmanovi Kubistovi. Brněnský trávník smáčel od začátku zápasu vytrvalý déšť. Oba týmy v úvodu zahrozily po standardních situacích, domácí Simerský hlavičkoval vedle naší branky po trestném kopu Zavadila, na opačné straně rozehrál přímý kop Trávník netradičně pod sebe, ale Ikaunieks ve vápně promáchl. Jablonec postupně zatlačil svého soupeře, ale víc než velký počet rohových kopů si nevypracoval. Do vedení šli tak nečekaně opavští, do jabloneckého vápna totiž ve 24. minutě padal tečovaný centr Puskáče, Hrubý si šel pro balon, ale ten neudržel ve svých rukavicích a odražený míč poslal do opuštěné branky Kayambra – 1:0.

Severočeši zahrozili Hanouskovou střelou nad domácí svatyni. Ve 39. minutě měl největší šanci na srovnání Jovović, ke kterému se dostal odražený balon po standardce, jablonecký křídelník mířil přesně k tyči, ale Šrom jeho střelu fantasticky vyškrábl na roh! Další šance na sebe nenechaly dlouho čekat, Holeš našel ve vápně opět Ikauniekse, ale ten přestřelil. Střelu dalšího z jabloneckých útočníků Doležala zastavil skvělým obranným skluzem Schaffartzik.

Také v druhém poločase jablonečtí zatlačili svého soupeře, z dálky pálil Ikaunieks, ale Šorm jeho střelu kryl. V 61. minutě nečekaně udeřili podruhé domácí, po rohovém kopu centroval do vápna Jursa a Smolovu hlavičku ještě stačil skvěle Hrubý vyrazit, ale na dorážku Puskáče už byl jablonecký gólman krátký – 2:0.

Jablonec mohl snížit po Jovovićově vysunutí Masopusta, ale rozhodčí v tu chvíli mávali správně ofsajd. Jursa poté vyzkoušel Hrubého pozornost z dálky. Jablonec měl sice míč častěji na kopačkách, ale naše akce působily upracovaně a bez většího nebezpeční pro opavskou branku. V deštivém odpoledni tak domácí spoléhali na brejkové situace, po jedné z nich vyrážel střelu Zapaláče Hrubý na roh. Alespoň kosmeticky mohl upravit závěrečné skore v nastavení Doležal, ale hlavou trkl míč po centru Hanouska těsně vedle branky Slezanů.


Sdílet článek

SFC Opava

B 1 Šrom yellow card
O 2 Simerský
O 23 Svozil
Z 8 Jursa yellow card
Z 14 Schaffartzik
Z 17 Zapalač
Z 7 Zavadil
U 20 Kayamba down goal
U 10 Kuzmanovič
U 24 Puškáč down goal
U 13 Smola down

Náhradníci

B 30 Fendrich
O 9 Hrabina
O 11 Radič
Z 19 Janetzký
Z 6 Řezníček up
U 18 Jurečka up
U 21 Juřena up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 2 Hovorka
O 13 Lischka
Z 27 Kubista down
Z 8 Masopust yellow card
Z 10 Trávník yellow card
U 15 Doležal yellow card
U 9 Ikaunieks down
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 23 Břečka
O 22 Jankovič
Z 18 Acosta up
Z 3 Hübschman
Z 77 Považanec up yellow card
U 19 Chramosta up
40%

Držení míče

60%
7/5

Střely / Na branku

15/1
93

Vyhrané souboje

92
16

Fauly

14