Střelnice FORTUNA:LIGA, 9. kolo

FK Jablonec

3
0

FC Viktoria Plzeň

Michal Trávník
27’
Michal Trávník
39’
Jan Chramosta
56’

Anglický týden zakončili Jablonečtí fotbalisté skalpem úřadujícího mistra! Radův celek po zodpovědném výkonu vyprovodil po letech ze Střelnice účastníka Ligy mistrů 3:0.

Jablonečtí se v pondělní televizní dohrávce s úřadujícím mistrem z Plzně museli obejít bez svého kanonýra Martina Doležala. V základní sestavě tak došlo oproti utkání v Rennes jen k jediné změně, když zraněného útočníka vystřídal na hrotu Jan Chramosta.

Radův tým začal proti účastníkovi Ligy mistrů aktivně, v úvodu přihrával Chramosta Trávníkovi, jablonecký středopolař ale rozvlnil jen boční síť Kozáčikovy branky. Vzápětí vylekal strážce hostující svatyně nenápadnou střelou i Jovović. Aktivní domácí celek byl při chuti, další střelecký pokus měl na svědomí Masopust, mířil ale jen do středu branky. Hosté poprvé zahrozili, když Kopic prošel středem obrany, ale výtečný obranný zákrok předvedl stoper Lischka.

Živěji bylo před plzeňskou brankou. Chramosta zakončoval jen do míst, kde stál připravený Kozáčik. Těsně vedle skončila i pohotová střela Masopusta. Z další akce ve 27. minutě už ale Střelnice zažila gólovou radost. Chramosta zacentroval z levé strany hřiště přesně do vápna, kde nevysoký Trávník trkl míč přesně k tyčce, míč se ještě o brankovou konstrukci otřel a zapadl do hostující svatyně – 1:0!

Viktoria odpověděla dobrým centrem Kovaříka, kteří si jablonečtí obránci srazili těsně vedle branky. Rychlý brejk Jablonce zakončoval následně Chramosta, jenže v dobré šanci neměl přesnější střelu. Ve 39. minutě dostal Trávník ideální balon před vápnem proti noze a nádhernou střelou do vzdálenějšího horu plzeňské branky zvýšil už na 2:0 pro Jablonec! Otřesení Západočeši mohli inkasovat ještě do poločasu třetí branku, Jovović těsně minul pravou tyč a zkoprnělý Kozáčik jen sledoval kam míč doskáče.

Po změně stran začala Plzeň optickým tlakem, ale šance si nadále vytvářeli Severočeši. Na Chramostův brejk jen těsně v pádu nedosáhl Jovović! Přišla ale 56. minuta a Trávníkův roh, který zblízka hlavičkoval přímo do sítě útočník Chramosta a zvýšil už na 3:0! A dál byli nebezpeční především hráči v zelenobílém. Trávník vyslal podél levého křídla Jovoviće, ten připravil šanci Masopustovi, ale Kozáčik mezi nohama míč dokázal zkrotit.

Plzeň poprvé v druhém poločase střelecky zahrozila až v 65. minutě. Řezník dával v tu chvíli pod sebe na střídajícího Chorého, ale gólman Hrubý byl na svém místě. Vynikající zápas hrál v sychraném a větrném pondělí jablonecký středopolař Trávník, v 71. minutě nádherně vyslal za obranu Chramostu, tomu scházel k ideálnímu zakončení jen krůček.

Jablonečtí hráči dál předváděli takticky vyspělý výkon a diváci jejich hru proti účastníkovi Ligy mistrů oceňovali mohutným potleskem. Stínem utkání byl závěrečný hlavičkový souboj v našem pokutovém území, po kterém náš stoper Lischka vstal, ale hostující stoper Hubník musel být dlouho ošetřován a následně odnesen na nosítkách. I v šestiminutovém nastavení se na Střelnici nic zásadního nestalo, a tak se z ochozů nesl hlasitý potlesk spokojených diváků nejen s tříbodovým ziskem ale i předvedenou hrou.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 2 Hovorka
O 13 Lischka
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust assist
Z 77 Považanec down
Z 10 Trávník goal goal assist assist
U 19 Chramosta down goal assist
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 23 Břečka
O 22 Jankovič
Z 18 Acosta up
Z 27 Kubista up
Z 24 Pleštil
U 9 Ikaunieks up

FC Viktoria Plzeň

B 1 Kozáčik
O 4 Hubník
O 8 Limberský yellow card
O 44 Pernica
O 14 Řezník
Z 7 Hořava down
Z 17 Hrošovský
Z 26 Kolář down yellow card
Z 10 Kopic down yellow card
Z 19 Kovařík
U 15 Krmenčík

Náhradníci

B 16 Hruška
O 2 Hejda
Z 25 Čermák up
Z 90 Ekpai up
Z 24 Havel
Z 11 Petržela
U 18 Chorý up
50%

Držení míče

50%
14/8

Střely / Na branku

4/1
73

Vyhrané souboje

69
6

Fauly

19